Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Războiul dintre Sandu și Stoianoglo: Cum a comentat președintele acuzațiile procurorului

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Șeful statului a venit cu o reacție la acuzațiile procurorului general precum că Maia Sandu admite ingerințe în activitatea Procuraturii Generale, dar și că ar fi cerut tragerea la răspunderea a unor membri din opoziție.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. După ce Alexandr Stoianoglo a declarat într-un briefing că Maia Sandu se implică în activitatea Procuraturii Generale și că actuala guvernare „face presiuni politice asupra activității procurorului general”, șeful statului a venit cu o reacție. Mai Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că declarațiile făcute astăzi de procurorul general Alexandr Stoianoglo sunt false și iresponsabile.
Ea a făcut și precizări referitor la ședința Consiliului Suprem de Securitatea din 10 august și a menționat că nu a cerut ca opoziția să fie trasă la răspundere, așa cum a declarat astăzi Stoianoglo.
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Politică
Cine sunt cei pe care Sandu vrea să-i tragă la răspundere: Declarațiile lui Stoianoglo
„La ședința CSS din 10 august s-a discutat despre faptul că membrii a două grupări criminale, implicați în cazuri mari de corupție, părăsesc nestingherit țara, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i opri sau pentru a-i readuce în Moldova, ca să fie trași la răspundere. Nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziției, așa cum dezinformează procurorul general”, a scris Maia Sandu.
Sandu a precizat că în cadrul ședinței CSS a cerut ca să se aplice legea și să se investigheze cazurile de rezonanță.
„De fiecare dată, Alexandr Stoianoglo a venit cu justificări pentru lipsa de rezultate. Prin declarațiile de azi, actualul procuror general face front comun cu penalii, devenind instrument și complice în același timp, și își trădează frica față de acțiunile noii guvernări de curățare a sistemului”, a mai adăugat șeful statului.
Cu o reacție la declarațiile lui Stoianoglo a venit și ministrul Justiției Sergiu Litvinenco care a scris că cetățenii îl plătesc pe procuror pentru ca el să prindă hoții, nu pentru ca să facă politică.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Societate
Mesaj dur al lui Stoianoglo către Sandu: Încetați...
„Cetățenii îl plătesc cu 34 de mii de lei pe lună nu ca să facă politică, dar ca să prindă hoții. Nu prea a prins hoți, dar se vede lider al opoziției. De minciuni nu mai spun nimic. L-a eclipsat și pe Dodon. De exemplu, a spus că la ultima ședință a CSS-ului i s-ar fi dat indicații să deschidă dosare penale pe liderii BECS. Dincolo de faptul că sunt minciuni sfruntate, la ultima ședința Stoianoglo nici măcar nu a fost prezent”, a scris Litvinenco.
Precizăm că procurorul general Alexandr Stoianoglo a dezvăluit astăzi câteva nume ale celor pe care Maia Sandu ar fi cerut, în cadrul ședinței Consiliului Superior de Securitate, ca să fie trași la răspundere penală. Este vorba despre Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin.
Fluxul de știri
0