Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine sunt cei pe care Sandu vrea să-i tragă la răspundere: Declarațiile lui Stoianoglo

© Photo : Igor Dodon Procurorul general, Alexandr Stoianoglo
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Procurorul general Alexandr Stoianoglo a dezvăluit câteva nume ale celor pe care Maia Sandu a cerut ca să fie trași la răspundere penală.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin se numără printre politicienii pe care șeful statului a cerut, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, ca să fie trași la răspundere penală. Declarația a fost făcută de procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul unui briefing.
„Președinția trebuie să aibă un curaj să anunțe numele celor despre care au vorbit. Numele lui Dodon inclusiv a figurat. Nu a fost numit dosarul, doar s-a spus numele de familie și s-a întrebat de ce în privința oamenilor respectivi nu a fost pornite dosare penale. Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin și alții. Nu a fost prezentat niciun argument, a fost pur și simplu un reproș în fața procurorilor”, a declarat Stoianoglo.
Alexandr Stoianoglo la ședința plenară din 22 martie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Politică
Alexandr Stoianoglo spune „NU” Parlamentului
Precizăm că procurorul general Alexandr Stoianoglo a organizat un briefing în care a acuzat-o pe președintele Maia Sandu de încălcarea principiului separării puterilor în stat. El a menționat că va depune o sesizare la Curtea Constituțională prin care va solicita ca procurorul general să fie repus în componența Consiliului Suprem de Securitate.
Fluxul de știri
0