Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesaj dur al lui Stoianoglo către Sandu: Încetați...

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Stoianoglo o îndeamnă pe Sandu să nu să se mai implice în activitatea Procuraturii Generale.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Procurorul general Alexandr Stoianoglo a organizat un briefing în care a acuzat-o pe președintele Maia Sandu de încălcarea principiului separării puterilor în stat.
”Încetați să vă mai implicați în activitatea Procuraturii Generale”, a îndemnat-o Stoianoglo pe șeful statului.
El a anunțat că va depune o sesizare la Curtea Constituțională prin care va solicita ca procurorul general să fie repus în componența Consiliului Suprem de Securitate. În context, Stoianoglo a acuzat actuala guvernare ”de presiuni politice asupra activității procurorului general”.
Totodată, procurorul-șef a precizat că în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate președintele Maia Sandu a cerut tragerea la răspundere penală a unor politicieni din opoziți. Din listă ar face parte Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin.
Alexandr Stoianoglo a anunțat că în cazul în care va fi adoptată modificarea legii procuraturii, în formula actuala, Procuratura Generală va cere Curții Constituționale suspendarea și anularea ei.

În cadrul conferinței de presă, Stoianoglo a mai declarat că Procuratura Generală s-a adresat mai multor instituții internaționale în domeniul justiției să intervină și să se pronunțe public în cazul proiectului de lege promovat de PAS privind destituirea procurorului general.

”Procuratura se adresează Comisiei de la Veneția, Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni al Consiliului Europei, Asociației Internaționale a Procurorilor și corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, solicitându-le punctul de vedere în contextul modificărilor adoptate în regim alert de majoritatea parlamentară, care vin să submineze independența procurorilor în avantajul factorului politic”, a mai declarat Stoianoglo.
El a menționat că nu va demisiona din funcția de procuror general.
”Nu am niciun temei să demisionez din funcție. Nu am făcut dosare la comandă”, a spus procurorul general.
Fluxul de știri
0