Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția PSRM după ce Stoianoglo a spus că Sandu ar fi cerut dosare penale pentru opoziție

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Partidul Socialiștilor a venit cu o reacție după ce astăzi procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a spus că Maia Sandu ar fi cerut tragerea la răspunderea a unor membri din opoziție.
CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. După ce astăzi Stoianoglo a spus că în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate președintele Sandu a cerut tragerea la răspundere penală a unor politicieni din opoziți, din care fac parte Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin, socialiștii au venit cu un comentariu. Aceștia au spus că „fabricarea de dosare penale la comandă împotriva reprezentanților PSRM nu este o noutate”.
Astfel, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer Președinției să facă publică stenograma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din data de 10 august.
"Ținând cont de gravitatea celor enunțate de Procurorul General, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer instituției prezidențiale să facă publică stenograma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din data de 10 august. Cetățenii au dreptul să știe ce acțiuni întreprinde șeful statului, precum și cât de corecte sunt acestea din punct de vedere legal."
Totodată, socialiștii au anunțat că vor sesiza organele internaționale.
"Atragem atenție corpului diplomatic acreditat la Chișinău să ia atitudine în raport cu fărădelegile comise de actuala putere, care încalcă principiile democratice și supremația legii."
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Politică
Cine sunt cei pe care Sandu vrea să-i tragă la răspundere: Declarațiile lui Stoianoglo
Amintim că procurorul general Alexandr Stoianoglo a dezvăluit astăzi câteva nume ale celor pe care Maia Sandu ar fi cerut, în cadrul ședinței Consiliului Superior de Securitate, ca să fie trași la răspundere penală. Este vorba despre Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin.
Ulterior, Maia Sandu a venit cu declarații și a menționat că nu a cerut ca opoziția să fie trasă la răspundere, așa cum a declarat astăzi Stoianoglo.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Politică
Războiul dintre Sandu și Stoianoglo: Cum a comentat președintele acuzațiile procurorului
„La ședința CSS din 10 august s-a discutat despre faptul că membrii a două grupări criminale, implicați în cazuri mari de corupție, părăsesc nestingherit țara, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i opri sau pentru a-i readuce în Moldova, ca să fie trași la răspundere. Nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziției, așa cum dezinformează procurorul general”, a scris Maia Sandu.
Sandu a precizat că în cadrul ședinței CSS a cerut ca să se aplice legea și să se investigheze cazurile de rezonanță.
Fluxul de știri
0