Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi demisii și numiri la Guvern: Cine pleacă și cine vine

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Mai mulți secretari de stat au fost demiși, iar alții au fost numiți în această funcție. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat eliberarea din funcție a mai multor secretari de stat. Totodată, aceștia au votat pentru numirea altora în această funcție. Astfel, Vladimir Cuc a fost numit secretar general de stat la ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Demisii în lanț la prima ședință a noului Guvern
Potrivit ministrului de Externe, noul secretar de stat are 17 ani de experiență în serviciul diplomatic și timp de mai mulți ani a activat pe dimensiunea diplomației multilaterale fiind responsabil de cooperarea cu OSCE.
La Ministerul Finanțelor a fost demis din funcția de secretar de stat, Iurie Pașinschi. A fost eliberat din această funcție și Dorel Noroc.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Politică
Doi ambasadori au fost rechemați din funcție: Cine sunt
Vasile Șarban a fost numit secretar de stat la ministerul Agriculturii, iar Jana Costachi a fost numită secretar de stat la ministerului Afacerilor Interne. Vasile Cușca a fost numit secretar de stat la Ministerul Protecției Sociale.
Totodată, miniștrii au aprobat cererea de eliberare a lui Ianuș Țurcan din funcția de secretar general al MAI.
Fluxul de știri
0