Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul se convoacă astăzi în ședință: Ce vor să discute miniștrii

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Cabinetul de miniștri, condus de Natalia Gavrilița, se convoacă astăzi în ședință.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Guvernul se convoacă astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt puse șase subiecte, printre care avizarea proiectului pentru modificarea legii cu privire la Procuratură.
Ordinea de zi a ședinței de astăzi poate fi văzută AICI.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Politică
Procuratura se opune demiterii lui Stoianoglo - aviz negativ pentru proiectul PAS
Amintim că, deputații au votat în prima lectură vineri, 13 august, proiectul de lege ce prevede introducerea unui mecanism de verificare a activității procurorului general, cât și de sancționare a acestuia, după efectuarea unei evaluări a performanțelor.
Respectiv, ar urma aplicarea sancțiunii disciplinare sau dispunerea revocării din funcție. Pentru proiectul respectiv și-au dat votul 59 de deputați. Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din fracțiunea parlamentară PAS.
Miercuri, 18 august, Procuratura Generală a dat aviz negativ proiectului de lege prin care Procurorul General ar putea să fie demis din funcție. Potrivit unui comunicat de presă emis de instituție, proiectului de lege ar trebui "revizuit" și finalizat ținând cont de "recomandările formulate".
"Avizăm negativ proiectul de lege propus dezbaterilor publice, acesta urmând a fi revizuit și reconceptualizat cu luarea în considerație a recomandărilor formulate", se arată în avizul emis de Procuratură.
Potrivit Procuraturii, autorii de fapt urmăresc instituirea unor temeiuri și proceduri noi, cu implicare directă a instituțiilor politice, pentru înlăturarea de la exercitarea mandatului/eliberare înainte de termen din funcție a Procurorului General.
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Politică
Reacția lui Litvinenco la avizul negativ al Procuraturii pentru proiectul PAS
Fluxul de știri
0