Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și Letonia vor semna un acord în domeniul siguranței publice

© LETA / Eva LukaLetonia
Letonia - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
Miniștrii de externe din Republica Moldova și Letonia au convenit asupra unui acord în domeniul siguranței publice.
CHIȘINĂU, 17 aug. - Sputnik. Guvernele Republicii Moldova și Letonia vor semna un acord privind cooperarea în domeniul siguranței publice. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu.
În cadrul unui briefing de presă după întâlnirea cu Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, ministrul moldovean a declarat că este planificată recunoașterea permiselor de conducere pentru cetățenii moldoveni din această țară, aceasta fiind una dintre priorități pentru diaspora.
Ministrul MAEIE, Nicolae Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2019
Republica Moldova
Nicu Popescu, despre parteneriatul strategic cu Rusia și vizita Maiei Sandu la Moscova
Popescu a mai spus că în cadrul întrevederii cu omologul său leton a fost discutată și securitatea regională, soluționarea transnistreană și, de asemenea, au făcut schimb de opinii cu privire la situația din Afganistan. Nicu Popescu le-a mulțumit colegilor săi din Letonia pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în lupta împotriva coronavirusului, în special pentru cele câteva mii de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 și a echipamentului de protecție.
 Întrevedere între Natalia Gavrilița și Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Politică
Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Oleg Vasnețov: Ce au discutat
Șeful de la Externe a reiterat dorința Guvernului de la Chișinău de a continua cursul integrării europene și și-a exprimat speranța că autoritățile noastre vor coopera productiv cu noul ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazheiks, care, înainte de a prelua funcția, a activat în cadrul guvernului leton.
Выступление президента Латвии Э. Левитса в день инаугурации - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Internațional
Președintele Letoniei: Belarus este o țară sigură. Migranții pot cere azil acolo
La rândul său, ministrul leton, Edgars Rinkēvičs, a mulțumit conducerii moldovenești pentru invitația la Chișinău și a asigurat că Letonia sprijină cursul de integrare europeană al Moldovei.
„Digitalizarea este un alt domeniu în care intenționăm să cooperăm. Ne bazăm pe Acordul de asociere cu UE, care este un punct de referință pentru toate țările participante. De asemenea, alte acorduri semnate anterior creează condiții favorabile pentru cooperare, de exemplu, un acord între țările Parteneriatului Estic”, a declarat ministrul leton de Externe.
Diplomatul a subliniat că principala prioritate pentru țările Parteneriatului estic este acum securitatea, iar „situația din Afganistan indică faptul că în următoarele săptămâni și luni vor exista multe provocări pentru întreaga lume”. În același timp, Edgars Rinkēvičs a dat asigurări că Letonia susține politica administrativă din țara noastră și intenția de reformare a justiției și de consolidare a economiei.
Fluxul de știri
0