Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Letoniei: Belarus este o țară sigură. Migranții pot cere azil acolo

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaВыступление президента Латвии Э. Левитса в день инаугурации
Выступление президента Латвии Э. Левитса в день инаугурации - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Letoniei, Egils Levits, consideră că Belarus este o țară sigură, motiv pentru care migranții ar putea cere azil acolo.
BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Președintele Letoniei, Egils Levits, consideră că Belarus este o țară sigură, unde sunt respectate drepturile migranților, iată de ce migranții pot cere azil acolo.
Autoritățile Letoniei intenționează să demareze construcția unui zid la frontieră, pentru a stopa tentativele de trecere a refugiaților pe teritoriul leton. Din cauza situației legate de migranți, poliția a expediat trupe special la frontiera cu Belarus.
Liderul belarus, Aleksandr Lukașenko, declarase anterior că țara nu mai este în stare să oprească fluxul migranților ilegali spre UE – din cauza sancțiunilor Occidentului autoritățile de la Minsk “nu mai dispun de resursele necesare”.
“Consolidarea frontierelor Letoniei, securitatea națională a Letoniei se află pe primul loc. Din punct de vedere al drepturilor omului, cei care sosesc într-un stat sigur, iar Belarus este o țară sigură, care nu restrânge drepturile oamenilor sosiți din alte state, pot cere azil în Belarus”, a spus Levits.
Fluxul de știri
0