Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va fi reluată circulația pe strada Ion Creangă: Anunțul făcut de autorități

© Photo : Facebook / Iv CebanIon Ceban a mers să vadă cum decurg lucrările de reparație a străzii Ion Creangă din Capitală
Ion Ceban a mers să vadă cum decurg lucrările de reparație a străzii Ion Creangă din Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
În curând ar urma să fie reluată circulația transportului pe strada Ion Creangă din Capitală. Despre acest lucru a anunțat Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Chiar din prima zi de toamnă transportul va putea circula pe strada Ion Creangă din Chișinău. Edilul-șef al Capitalei le-a cerut responsabililor ca din 1 septembrie să fie permis accesul transportului pe partea carosabilă a străzii, iar pe trotuare să continue lucrările de reparație.
Ceban a menționat acest lucru în contextul ambuteiajelor care se formează zilnic pe străzile de ocolire, în special pe Vasile Lupu și Calea Ieșilor.
„Înțeleg că au fost executate lucrări de mare anvergură, în același timp, stoparea circulației rutiere pentru executarea acestor lucrări a provocat ambuteiaje pe mai multe căi de acces în cartierul Buiucani. Solicit ca la data de 1 septembrie să fie reluată circulația pe partea carosabilă a acestei străzi pe ambele sensuri de circulație”, a declarat Ion Ceban.
Primul troleibuz articulat de model ,,Phileas Trolley VDL” din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Societate
Primul troleibuz articulat a ajuns la Chișinău: Cât costă și cum arată
Ceban a mai precizat că pe strada Ion Creangă mai sunt lucrări ce trebuie să fie efectuate și a rugat responsabilii ca acestea să fie făcute la timp și calitativ. El a menționat că pe strada Ion Creangă a mai rămas de amenajat locurile de parcare și de reparat trotuarele.
Ion Ceban susține că este la curent cu situația din sectorul Buiucani și că zilnic se formează ambuteiaje.
„Sunt locuitor al cartierului Buiucani, știu din propria experiență cât de greu este accesul în cartier. Ambuteiajele trebuie să înceteze”, a precizat Ceban.
poliția - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Accidente
FOTO - Să vezi și să nu crezi: Ce a pățit un șofer pe o stradă din sectorul Buiucani
Precizăm că strada Ion Creangă a intrat în reparație la începutul lunii martie. Reparația străzii va costa municipalitatea aproximativ 70 de milioane de lei. Până acum au fost efectuate lucrări de schimbare a rețelelor subterane, apeduct și canalizare.
Anterior, Ion Ceban a declarat pentru Sputnik Moldova că strada Ion Creangă ar putea fi dată în exploatare mai devreme de termenii pe care i-a anunțat anterior primăria Capitalei. Astfel, se preconizează ca strada Ion Creangă să fie dată în folosință până la Ziua Orașului, adică până pe 14 octombrie.
Fluxul de știri
0