Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Online sau în sălile de clasă? Cum vor învăța elevii în noul an școlar: Anunțul primarului

© Photo : Miroslav RotariElevi
Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
Veste bună pentru elevi și cadrele didactice. Din 1 septembrie, aceștia ar putea reveni la procesul de studii cu prezență fizică.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Din toamnă, elevii din Capitală s-ar putea întoarce la ore cu prezența fizică. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.
"Vrem ca elevii să se reîntoarcă la școală începând cu 1 septembrie! Cum va avea loc desfășurarea anului școlar, vom discuta inclusiv la ședința Comisiei de sănătate publică", a scris primarul Capitalei.
Totodată, edilul-șef a anunțat că în toate sectoarele Capitalei vor fi organizate târguri școlare. Pentru a nu se crea cozi, urmează a fi organizate târguri în toate sectoarele. Pentru ca oamenii să nu facă cozi, târgurile vor fi prelungite și în luna septembrie.
Ion Ceban a mai precizat ca "grădinițele să revină la activitatea obișnuită, nu pe ore, dar cu un program complet, astfel ca și părinții să poată merge la muncă obișnuit."
Кишинев люди город  - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Coronavirus
Chișinăul, în alertă - Municipalitatea convoacă comisia extraordinară de sănătate publică
Primarul Capitalei a mai anunțat că pentru pregătirea de noul an școlar, aproximativ 8 000 de persoane din familiile social-vulnerabile sau cu mulți copii, vor beneficia de suma de 700 de lei.

"Am atenționat responsabilii ca aceste sume de bani să ajungă la persoanele care au nevoie cu adevărat de ajutor, informația va fi verificată", a scris Ceban.

Amintim că bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 262 044, iar numărul deceselor la 6 308. De la începutul campaniei de imunizare în țara noastră, 1 145 800 de doze au fost administrate, dintre care 572 799 de persoane și-au administrat și a doua doză de vaccin.
Офис - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Coronavirus
Program special de muncă pentru bugetari și cei de la privat de astăzi
Fluxul de știri
0