Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Chișinăul, în alertă - Municipalitatea convoacă comisia extraordinară de sănătate publică

© Sputnik / Mihai CarausКишинев люди город
Кишинев люди город  - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
Municipalitatea convoacă ședința extraordinară de sănătate publică după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Chișinău.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a cerut convocarea în această săptămână a ședinței extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău pentru evaluarea situației din sănătate.
Asta după ce la ședința serviciilor municipalității de astăzi, șeful interimar al Direcției sănătate și asistență socială a Primăriei municipiului Chișinău, Boris Gâlcă, a anunțat că numărul cazurilor de coronavirus este în creștere.

„La Centrul COVID-19 de la Moldexpo sunt internate 103 persoane, dintre care zece se află în terapie intensivă”, a spus Gâlcă.

În același timp, primarul Ceban a solicitat locuitorilor să se vaccineze, atenționând că “următorul val de coronavirus va fi cel al persoanelor nevaccinate”.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Societate
Astăzi au intrat în vigoare noile reguli de traversare a frontierei – detalii
“În comparație cu datele înregistrate la nivelul țării, municipiul Chișinău este lider la capitolul vaccinare – 30 la sută dintre locuitori au primit serul, dar această cifră nu este suficientă pentru a fi creată imunizarea în masă pe cale naturală. Pentru asta este nevoie ca 70 la sută dintre locuitori să fie vaccinați. Solicit creșterea eforturilor serviciilor municipalității pentru imunizarea locuitorilor”, a specificat Ceban.
Amintim că bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 262 044, iar numărul deceselor la 6 308. De la începutul campaniei de imunizare în țara noastră, 1 145 800 de doze au fost administrate, dintre care 572 799 de persoane și-au administrat și a doua doză de vaccin.
Fluxul de știri
0