Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Program special de muncă pentru bugetari și cei de la privat de astăzi

© Pixabay / 12019Офис
Офис - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
În perioada în care în Republica Moldova este instituit Cod portocaliu de alertă anti-COVID, programul de muncă în anumite instituții ar putea fi reorganizată.
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Programul de muncă în instituțiile private ar putea fi reorganizat în perioada în care în Republica Moldova este instituit Cod portocaliu de alertă anti-COVID. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică recomandă reorganizarea programului de muncă pentru a evita aglomerarea în transportul public.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Societate
Astăzi au intrat în vigoare noile reguli de traversare a frontierei – detalii
Recomandarea este și pentru instituțiile publice centrale și locale. Astfel, se recomandă ca în instituții, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, cu un număr mai mare de 50 de salariaţi, programul să fie organizat astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.
De precizat, masca de protecție împotriva COVID-19 este obligatorie și de acum încolo. Astfel, cetățenii sunt obligați să poarte mască în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spatiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cat și nasul.
Fluxul de știri
0