Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț important pentru moldovenii din Afganistan: Iată ce trebuie să facă

© AFP 2024 / Shakib Rahmani Американские солдаты в аэропорту Кабула
Американские солдаты в аэропорту Кабула  - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
Cetățenii moldoveni, care se află pe teritoriul Republicii Afganistan, pot solicita repatrierea.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Moldovenii care se află în Afganistan pot solicita să fie repatriați în Republica Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că în prima jumătate a zilei, Republica Moldova s-a aliniat declarației comune a comunității internaționale, susținută de peste 70 de țări, prin care se solicită să se permită plecarea din țară cetățenilor afgani și cetățenilor străini care doresc să părăsească Afganistanul, iar aeroporturile și punctele de trecere a frontierei să rămână deschise.
Бойцы талибов (запрещены в РФ) - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Internațional
Imagini de coșmar: Afganii se agață cu disperare de un avion american - oameni cad din cer
Instituția susține că până la ora publicării precizărilor cu referire la situația de securitate din Afganistan, în adresa MAEIE nu au parvenit solicitări de repatriere din partea cetățenilor Republicii Moldova.

„În caz de necesitate, ministerul se va implica plenar în procesul de evacuare a cetățenilor moldoveni prin asigurarea comunicării coordonate prin canale diplomatice cu țări partenere care dispun de o reprezentanță diplomatică la Kabul”, a menționat ofițerul de presă al Ministerului de Externe, Daniel Vodă.

Potrivit lui Vodă, diplomații MAEIE sunt deja în contact cu omologii din ministerele de externe ale României și Ucrainei pentru a interveni prompt, în caz de necesitate, în vederea asistării moldovenilor.
Militari britanici vin în Afganistan - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Rusia
Mesajul ambasadorului Rusiei la Kabul – total diferit de panica occidentală
MAEIE solicită celor care dispun de informații cu privire la cetățeni moldoveni care sunt în regiune și se confruntă cu o situație dificilă, sau cu un caracter de urgență, să anunțe neîntârziat Direcția afaceri consulare a MAEIE la adresa de email dac@mfa.gov.md sau la numărul de telefon: +373 22 201 050.
Fluxul de știri
0