Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Imagini de coșmar: Afganii se agață cu disperare de un avion american - oameni cad din cer

© AFP 2022 / -Бойцы талибов (запрещены в РФ)
Бойцы талибов (запрещены в РФ) - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Imagini dramatice filmate din Afganistan. Mai mulți oameni au murit după ce încercau să se salveze.
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Cel puțin două persoane au murit încercând să se salvezi cu scopul de a părăsi țara. Pe internet au apărut imagini cu doi oameni care au căzut de la înălțime. Aceștia se țineau cu disperare de un avion american care a decolat.
Un alt video a surprins imagini șocante cum sute de afgani încercau să se urce și să se țină de un avion, iar alții alergau după el pe pista aeroportului din Kabul.
Amintim că mii de afganezi încearcă cu disperare să fugă din țara căzută în mâinile talibanilor și au creat o înghesuială de nedescris pe aeroportul din Kabul.
Situația din Afganistan s-a agravat în mod special în ultimele săptămâni, talibanii avansând spre marile orașe. Militarii americani au tras focuri de avertisment în aer, pentru a controla mulțimea, iar autoritățile aeroportuare au suspendat toate zborurile civile. Cel puțin cinci oameni au murit.
Бойцы талибов (запрещены в РФ) - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Societate
O singură aeronavă cu moldoveni la bord se mai află pe teritoriul Afganistanului
Duminică, mass-media și sursele au declarat că rebelii dețin controlul asupra tuturor punctelor de trecere a frontierei. Tot duminică, mai târziu, militanții au spus că au intrat în Kabul și că au preluat controlul asupra palatului prezidențial. La rândul său, președintele afgan Ashraf Ghani a declarat că a părăsit țara „pentru a preveni masacrul”. În noaptea de duminică spre luni, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Muhammad Naim, a declarat că războiul din Afganistan s-a încheiat.
Fluxul de știri
0