Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mesajul ambasadorului Rusiei la Kabul – total diferit de panica occidentală

© REUTERS / Ben Shread/RAF/UK Ministry of DeMilitari britanici vin în Afganistan
Militari britanici vin în Afganistan - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Spre deosebire de relatările occidentale, ambasadorul Rusiei în Afganistan, Dmitri Jirnov, transmite din Kabul un mesaj puternic și realist
BUCUREȘTI, 16 aug – Sputnik. Ambasadorul Rusiei în Afganistan, Dmitri Jirnov, a relatat la cald despre situația din Afganistan, din capitala Kabul.
”Vidul de putere își face cu siguranță efectul - se trage în oraș, tâlhari înarmați se plimbă, se simte mirosul de ars”, spune ambasadorul.
Totuși, ambasadorul rus subliniază realist comparația cu ce era în timpul ocupației americane: ”Dar este imposibil să spunem că situația s-a prăbușit - aici și înainte, aproape întreaga populație adultă și mulți adolescenți aveau arme în mâini, iar orașul era neliniștit”.
”Principalul lucru este că talibanii, așa cum promit ei înșiși, sunt angajați într-o tranziție pașnică a puterii”, spune Jirnov, arătând că ”Acestea garantează siguranța misiunilor diplomatice străine, inclusiv a Ambasadei noastre.
Dintr-o relatare a Russia Today aflăm că militarii guvernamentali afgani care păzeau ambasada rusă au dispărut, fiind înlocuiți cu luptători talibani.
”Desigur, noi nu putem să nu luăm în considerare ceea ce se întâmplă în oraș, iar situația lasă o amprentă asupra muncii noastre”, spune ambasador, arătând că ”am luat în prealabil un set foarte serios de măsuri pentru a ne consolida securitatea și în prezent nu există amenințări directe pentru echipa noastră, nu există amenințări directe asupra facilităților noastre”.
Prin urmare, asigură Dmitri Jirnov, ”ne vom continua munca aici într-un mod calm și regulat”.
Боевики Талибана патрулируют город Кандагар на юго-западе Афганистана - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2021
Internațional
Expert: Victoria talibanilor în Afganistan - un eșec răsunător pentru SUA
Dmitri Jirnov a vorbit pentru Izvestia și despre primirea cererilor cetățenilor ruși de origine afgană, despre mutarea în Rusia. Ambasadorul spune că aceste probleme vor fi studiate cu atenție, iar diplomații vor depune toate eforturile pentru a oferi asistență tuturor celor care aplică.
Fluxul de știri
0