Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Motivele prăbușirii avionului cu pompieri ruși la bord: Ce spune Turcia

© Telegram / Sputnik TürkiyeМесто крушения российского пожарного самолета в Турции
Место крушения российского пожарного самолета в Турции - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2021
Abonare
După accidentul aviatic din Turcia, se efectuează proceduri de identificare și expertiză tehnică.
CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. O anchetă privind cauzele prăbușirii avionului Be-200 se desfășoară în Turcia. Sunt în curs procedurile de identificare și expertiză tehnică. Despre aceasta a anunțat declarația Ministerul Agriculturii și Silviculturii din Turcia.
„În prezent, procedurile de identificare criminalistică sunt în desfășurare. Examinările tehnice și cercetările juridice sunt în desfășurare”, este precizat în declarația instituției.
Amintim, în timp ce stingea un incendiu în apropierea orașului Adana, pe 14 august, un avion de stingere a incendiilor Be-200, cu pompieri ruși la bord, s-a prăbușit. Salvatorii au fost trimiși la locul accidentului.
Salvatori și pompieri în Turcia  - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Rusia
Un avion de stingere a incendiilor cu cetățeni ruși la bord s-a prăbușit în Turcia
Departamentul militar rus a confirmat că aeronava amfibie Be-200 a Ministerului Apărării al Federației Ruse s-a prăbușit în timpul apropierii de aterizare. La bord erau opt persoane - cinci militari ruși și trei reprezentanți ai Republicii Turce. Pentru a clarifica motivele incidentului, o comisie a Ministerului Apărării din Rusia și reprezentanți ai Ambasadei Rusiei la Ankara au fost, de asemenea, trimiși la locul accidentului.
Președintele rus Vladimir Putin a exprimat sâmbătă condoleanțe rudelor pompierilor ruși. Putin a trimis o scrisoare președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, în care exprimă condoleanțe rudelor cetățenilor turci care se aflau în avionul prăbușit.
Сотрудник Авиалесоохраны проводит противопожарные мероприятия для препятствия распространению лесных пожаров в Якутии - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Rusia
Putin a calificat amploarea dezastrelor naturale din Rusia drept fără precedent
Tot sâmbătă, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a exprimat condoleanțe poporului rus și turc în legătură cu prăbușirea aeronavei.
Fluxul de știri
0