Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a calificat amploarea dezastrelor naturale din Rusia drept fără precedent

© Sputnik / Avialesookhrana state airborne firefighting service / Accesați arhiva multimediaСотрудник "Авиалесоохраны" проводит противопожарные мероприятия для препятствия распространению лесных пожаров в Якутии
Сотрудник Авиалесоохраны проводит противопожарные мероприятия для препятствия распространению лесных пожаров в Якутии - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin: Scara la care s-au produs dezastrele naturale din unele zone din Rusia este fără precedent.
CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Scara și caracterul dezastrelor naturale din unele regiuni ale Rusiei sunt fără precedent, a declarat președintele Vladimir Putin la o reuniune privind lichidarea consecințelor inundațiilor și incendiilor.

"Este suficient să menționăm că, de exemplu, în sud, uneori, rata de precipitații lunară cade în câteva ore. Lunară", a spus șeful statului rus, fiind citat de RIA Novosti.

Pe când în Siberia și Orientul Îndepărtat, dimpotrivă, în condiții de secetă și rafale de vânt, focurile de pădure se răspândesc rapid, a adăugat el.
"Toate acestea arată încă o dată cât de important este pentru noi să ne ocupăm profund, sistematic, pentru perspectivă, de agenda climatică și de mediu. Dar astăzi, bineînțeles, ne vom concentra asupra sarcinilor urgente", a spus Putin.
El a cerut să se ia toate măsurile urgente pentru a elimina situațiile de urgență și să se acționeze cât mai repede și mai eficient posibil.
"Desigur, principalul lucru este să se păstreze viața și sănătatea oamenilor, proprietatea lor. Dacă este necesar, trebuie pregătite toate mijloacele pentru a trimite imediat copiii, persoanele în vârstă, femeile, în special, femeile însărcinate în locuri sigure", a subliniat președintele.
În noaptea de 13 august, ciclonul sudic a adus ploi abundente în sudul Rusiei - două norme lunare de precipitații au căzut în Kerci și trei în Anapa. În Crimeea, Ialta și regiunea Bahcisarai au fost, de asemenea, grav afectate, în Kuban au fost inundate peste 1,3 mii de case private, zeci de mii de oameni au rămas fără electricitate.
Dmitrii Polscin - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Societate
Video - Imagini din infern. Un pompier a arătat dezastrul provocat de incendii în Grecia
În același timp, meteorologii prezic că în zilele următoare vor continua ploile torențiale în combinație cu furtuni, grindină, vânt puternic, și chiar tornade sunt posibile.
Incendiile de pădure se dezlănțuie în principal în Iakutia, unde suprafața lor totală depășește 1,3 milioane de hectare. Cea mai dificilă situație este în satele Orto-Surt, Keptin, Eort, Beas-Kiuel și Kereoleoh, în ultima zi, peste o sută de persoane au fost evacuate de acolo. În Republica Iakutia a fost introdus un regim de urgență interregional.
Greece: Wildfire leaves devastation in its wake in Athens suburb - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Video
Imagini dramatice în Grecia: O suburbie a Atenei, mistuită de flăcări - video
Fluxul de știri
0