Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un avion de stingere a incendiilor cu cetățeni ruși la bord s-a prăbușit în Turcia

© Sputnik / Burcu OkutanSalvatori și pompieri în Turcia
Salvatori și pompieri în Turcia  - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Abonare
Salvatorii au fost trimiși în zona accidentului. Echipajul era format din opt persoane, dintre care majoritatea sunt cetățeni ruși.
CHIȘINĂU, 14 aug. - Sputnik. Un avion de stingere a incendiilor de tipul Be-200 închiriat în Rusia s-a prăbușit în Turcia. Anunțul a fost făcut sâmbătă, de către departamentul forestier al țării, transmite RIA Novosti.
„În timpul stingerii unui incendiu în apropierea orașului Kahramanmaraş, un avion de stingere a incendiilor Be-200, închiriat în Rusia, s-a prăbușit. Salvatorii au fost trimiși la locul accidentului. Echipajul era format din opt persoane - șase din echipa rusă și doi - reprezentanți ai Ministerului de silvicultură din Turcia", se spune în comunicatul de presă.
Ambasada Federației Ruse la Ankara a anunțat că în prezent sunt elucidate circumstanțele în care s-a produs avaria.
La rândul său, Ministerul Situației Excepționale din Federația Rusă a anunțat că aeronava prăbușită nu îi aparține.
Dar în Turcia, este implicat în stingerea incendiilor forestiere un Be-200 al Ministerul Situației Excepționale din Federația Rusă. În plus, acolo operează mai multe avioane Be-200 ale Ministerului Apărării al Rusiei.
La rândul său, departamentul militar al Rusiei a confirmat că aeronava amfibie Be-200 a Ministerului Apărării al Federației Ruse s-a prăbușit în timpul aterizării, la bord erau opt persoane.
„În data de 14 august 2021, în jurul orei 15:10, în timpul apropierii de terenul de aterizare, după finalizarea sarcinii de stingere a incendiilor din Republica Turcia, în apropierea așezării Adana, un avion rus Be-200 s-a prăbușit”, se spune în mesaj.
După cum a precizat Ministerul Apărării, la bordul aeronavei erau cinci militari ruși și trei reprezentanți ai Republicii Turcia, care au arătat echipajului centrele de flăcări.
La fața locului a fost trimisă o comisie a Ministerului Apărării din Rusia.
Potrivit televiziunii locale, niciunul dintre membrii echipei nu a supraviețuit.
Fluxul de știri
0