Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vești bune pentru chișinăuieni: Se reia circulația pe strada Creangă

© Photo : Facebook / Iv CebanLucrări de reparație pe strada Ion Creangă
Lucrări de reparație pe strada Ion Creangă - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Abonare
O porțiune de pe strada Ion Creangă din Capitală ar putea fi deschisă pentru circulație.
CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Până la 1 septembrie, o porțiune a străzii Ion Creangă din Chișinău ar putea fi deschisă pentru circulație. Precizarea a fost făcută de primarul Chișinăului, Ion Ceban. Primarul informează că nu toate lucrările vor fi finisate, întrucât contractul de finalizare expiră în 2022, iar darea în folosință a străzii va avea loc pe etape.
Lansarea pe rută a primelor cinci autobuze noi - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Societate
Autobuze noi pe străzile Capitalei: Pe ce linii au fost lansate
„Am convocat într-o ședință pe teren toți responsabilii implicați în buna desfășurare a proiectului de reabilitare a străzii, alături de antreprenorul lucrărilor. S-a discutat despre problemele apărute pe parcursul înaintării proiectului, inclusiv din cauza condițiilor meteo și despre soluțiile optime în acest scop. Lucrările de reabilitare a străzii și anume a carosabilului străzii Ion Creangă sunt spre final. Îmi doresc ca lucrările să fie îndeplinite calitativ. De aceea ne străduim să reușim cu stratul de carosabil gata cât mai rapid, iar la 1 septembrie strada să poată fi practicată”, a mai spus Ion Ceban.
Primul troleibuz articulat de model ,,Phileas Trolley VDL” din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Societate
Primul troleibuz articulat a ajuns la Chișinău: Cât costă și cum arată
O altă etapă se referă la aplicarea marcajului rutier. La fel, parcarea din preajma Parcului „Dendrariu” se află la faza finală de proiectare.Totodată, vor continua lucrări care nu au fost inițial prevăzute și incluse în proiect. Este vorba despre accesul în curți și amenajarea zonelor din preajmă. Acum se lucrează pe tronsonul bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – strada Eugen Coca, care este pregătit pentru asfaltare cu ultimul strat. De asemenea, se intervine la rețeaua de canalizare în preajma Parcului Dendrologic, dar săpăturile nu vor afecta circulația.
Fluxul de știri
0