Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul României la Chișinău: Ce au discutat

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMinistrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul României la Chișinău
Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul României la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Abonare
La întrevederea de la Ministerul Apărării a participat de asemenea atașatul militar pe lângă Ambasada României.
CHIŞINĂU, 13 aud – Sputnik. Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, şi ambasadorul României în ţara noastră, Daniel Ioniţă, au discutat vineri aspectele ale cooperării bilaterale pe segment militar.
După cum a informat serviciul de presă al instituției, întrevederea a avut loc la sediul ministerului de resort, la ea fiind prezenți de asemenea atașatul român al apărării, colonel Cristi Ladaniuc, şi adjunctul său, căpitan Alexandru Panţuru.
Международные учения Sea Breeze-2019 в Одессе - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Politică
Pericolul NATO pentru Moldova și Europa de Est - politolog
”Discuţiile s-au axat, în special, pe necesitatea reluării activităţii comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării în cadrul consolidării parteneriatului strategic cu România. Un accent aparte a fost pus pe intensificarea implementării proiectelor din cadrul Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), schimbului de experienţă în cadrul diferitor activităţi comune şi participării militarilor moldoveni şi români la exerciţii multinaţionale”, este precizat în comunicatul instituției.
Ministrul Apărării l-a informat pe ambasadorul României despre priorităţile sale, îndreptate spre reformarea şi modernizarea instituţiei de apărare conform celor mai bune practici ale unei guvernări democratice, precum şi intensificarea cooperării cu partenerii externi şi organizaţiile internaţionale.
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Politică
Ședința comună a Guvernelor României și Moldovei: Când va avea loc
Ministrul Nosatîi i-a mulţumit Guvernului român pentru asistenţa oferită în prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19, expertiza în elaborarea documentelor strategice pe domeniul de apărare, precum şi oportunităţile de instruire pentru militarii moldoveni în cadrul instituţiilor specializate din România.
La rândul său, Daniel Ioniţă l-a felicitat pe Anatolie Nosatîi cu prilejul învestirii în funcţie şi i-a urat succes în realizarea obiectivelor pe care şi le-a propus.
Ambasadorul României şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi sprijin în continuare Ministerului Apărării al Republicii Moldova în derularea proiectelor şi programelor direcţionate spre modernizarea Armatei Naţionale.
Fluxul de știri
0