Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pericolul NATO pentru Moldova și Europa de Est - politolog

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaМеждународные учения Sea Breeze-2019 в Одессе
Международные учения Sea Breeze-2019 в Одессе - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Abonare
Politologul a evaluat amploarea exercițiilor Sea Breeze - 2021, menționând dorința Statelor Unite de a avea relații stabile cu Federația Rusă și avertizând micii jucători în privința provocării unor conflicte grave.
CHIȘINĂU, 30 iun – Sputnik. Exercițiile NATO Sea Breeze - 2021 nu sunt unele fără precedent ca amploare, ele sunt niște manevre și provocări anuale. Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către politologul, directorul Centrului de Studii Politice și Conflictologie din Kiev, Mihail Pogrebinski.
”Ele (exercițiile - n.red.) sunt legate inclusiv de Transnistria. Ele sunt legate în primul rând de statutul relațiilor dintre Statele Unite și Federația Rusă și, evident, este prezent aici și un anumit rol al europenilor în această chestiune", spune expertul.
Международные учения Sea Breeze-2019 в Одессе - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Rusia
Expert: Participarea Moldovei la Sea Breeze este un pas neprietenos în raport cu Rusia
În opinia lui Pogrebinski, dacă acest statut este menținut - și după anumite indicii se poate presupune că actualul președinte al Statelor Unite dorește un anumit tip de stabilitate și previzibilitate în relațiile dintre Rusia și SUA - atunci nu ar trebui să ne așteptăm la conflicte grave, inclusiv în Transnistria.
"Lumea se află astăzi într-o stare extrem de tensionată și dificil de prezis, și acesta este anume acel caz în care jucătorii mici pot provoca un conflict destul de grav între cei mari. Sper că se va reuși evitarea acestui lucru, însă nimeni nu poate oferi garanții", a conchis interlocutorul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0