Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații se întrunesc în ședință: Mai multe proiecte importante pe ordinea de zi

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Abonare
Astăzi va avea loc prima ședință a Parlamentului din sesiunea extraordinară aprobată de Biroul permanent. Ședința începe la ora 10:00.
CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Deputații se întrunesc astăzi, 13 august, în ședință plenară. Ședința este din sesiunea extraordinară aprobată de către Biroul permanent al Parlamentului, pe 10 august, pentru perioada 13-25 august .
Proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură urmează să fie aprobat în cadrul ședinței de astăzi. Trebuie precizat că proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură a primit ieri, 12 august, aviz pozitiv în Comisia Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică; Comisia Protecție Socială, Sănătate și Familie; Comisia Administrație Publică; Comisia Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass-Media ale Parlamentului. Aviz pozitiv pentru acest proiect de lege au dat și comisiile Politică Externă și Integrare Europeană; Economie, Buget și Finanțe; Juridică, Numiri și Imunități.
Alexandr Stoianoglo la ședința plenară din 22 martie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Politică
PAS vrea capul lui Stoianoglo - proiect înregistrat la Parlament
În context, deputații propun introducerea unui mecanism de verificare a activității procurorului general, cât și de sancționare a acestuia, după efectuarea unei evaluări a performanțelor. Respectiv, ar urma aplicarea sancțiunii disciplinare sau dispunerea revocării din funcție. Comisia Juridică, Numiri și Imunități a Parlamentului a aprobat unanim raportul la proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Politică
Aviz pozitiv în Parlament pentru decapitarea Procuraturii Generale
În cadrul acestei ședințe urmează să fie supuse dezbaterilor și mai apoi votului, proiectul de modificare a Legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și Legii privind declararea averii și a intereselor personale, dar și proiectul de lege pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere.
Totodată, deputații urmează să aprobe proiectul de modificare a articolului 8 din Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție, dar și proiectul de lege privind modificarea unor acte normative - transparența modului de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Societate
Cum ar putea fi demis Stoianoglo: Ce spune un deputat din Parlament
De asemenea, pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte de hotărâre, printre care proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului, proiectul de hotărâre privind demisia unor membri ai Plenului Consiliului Concurenței.
Fluxul de știri
0