Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum ar putea fi demis Stoianoglo: Ce spune un deputat din Parlament

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Abonare
Procurorul general Alexandr Stoianoglo ar urma să fie demis ilegal de către deputații PAS. Cel puțin asta susține deputatul socialist Vasile Bolea.
CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Într-un interviul oferit redacției Sputnik Moldova, deputat Vasile Bolea a declarat că procurorul general nu poate fi demis acum conform legii, iar metoda la care ar urma să recurgă deputații PAS va fi una ilegală și incorectă.
Bolea s-a referit și la „marea curățenie” pe care cei din PAS vor să o facă în instituțiile publice.
„Încercările de a merge pe abordarea cine nu este cu noi este împotriva noastră au adus de fiecare dată niște chestiuni negative în administrarea treburilor statului. Până la urmă, acei care muncesc de ani de zile în diferite ministere și agenții, care asigură nemijlocit activitatea lor, părerea mea este că trebuie să rămână, dar știți cum e, părerea mea o întrebați doar dumneavoastră, ceilalți de la PAS vin cu părerile lor”, a precizat deputatul.
Veacesla Platon - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Stoianoglo, despre plecarea lui Platon din țară: Ar putea fi dat în căutare internațională
Deputatul a mai declarat că țara noastră se confruntă cu o lipsă acută de cadre, iar demiterea unor funcționari ar putea duce la un colaps.

„Dacă ne debarasăm inclusiv de cei care ani de zile au asigurat guvernarea în procesul de luare a deciziilor, de acei oameni care au o anumită experiență în acest proces, atunci putem să ne pomenim în situația când toate instituțiile statului vor frâna și vor intra într-un colaps. De fapt, noi acest lucru l-am văzut în vara anului 2019, atunci când Guvernul Maia Sandu, în timp de șase luni de zile, a venit doar cu 15 propuneri la nivel legislativ din partea Guvernului”, a declarat Vasile Bolea.

Anterior, deputații PAS au vorbit despre intenția de demitere a procurorului general Alexandr Stoianoglo.
Fiind invitat la o emisiune televizată, Alexandr Stoianoglo a declarat că cererile de demisie formulate de deputați PAS la adresa sa ar fi coordonate cu președintele țării, Maia Sandu. El a spus că nu intenționează să demisioneze din funcție și speră să-și ducă mandatul de șapte ani până la capăt.
Fluxul de știri
0