Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cunoscut medic italian: „Opriţi campaniile de terorizare, există şi boli în afara covid”

© AFP 2022 / ANDREAS SOLAROProteste la Roma
Proteste la Roma - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cunoscutul profesor italian în medicină Alberto Zangrillo a certat presa care a pus coronavirusul pe prima pagină a ziarelor și în titlurile emisiunilor TV de parcă nu mai există nimic altceva despre care să poată scrie sau vorbi.
BUCUREŞTI, 13 iul – Sputnik, Doina Crainic. Alberto Zangrillo, profesor titular în anestezie și terapie intensivă la Universitatea Vita-Salute San Raffaele și șef al secției de anestezie și terapie intensivă a spitalului IRCCS San Raffaele din Milano, Italia, a reiterat, într-un interviu pentru Corriere della Sera, că el consideră „inutile și dăunătoare” buletinele zilnice cu date despre infecții.
Potrivit lui Zangrillo, dacă vom continua cu aceste cifre și „fantezii ale pseudo-oamenilor de știință, vom uita bazele fundamentale ale umanității”.
Флаг Дании - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Institutul danez al Serurilor: obținerea imunității de turmă nu e posibilă prin vaccinare
Campania de „terorizare” în desfășurare deviază „atenția și energiile de la problemele reale”, a mai spus profesorul. Astăzi a sosit timpul „să avem grijă de alți pacienți: oameni cu cancer, bolnavi de inimă, cei cu boli neurologice și patologii cronice”.
Aceștia au devenit „pacienți uitați”, despre aceștia nu se mai vorbește, aşa cum aproape deloc nu se vorbeşte despre campaniile de prevenire a infectării, a subliniat Zangrillo, citat de Sputnik Italia.
El i-a îndemnat pe cei responsabili să se gândească din nou la cei care suferă de alte boli, recomandând să existe „o cameră de control guvernamentală care, respectând autonomia regiunilor, stabilește obiective și pune resurse înapoi în folosul celor cu adevărat bolnavi”.
Cunoscutul profesor italian trage un semnal serios de alarmă: riscăm să pierdem oameni din cauza bolilor uitate, deoarece condiţia lor de sănătate „riscă să se înrăutățească iremediabil”.
Prin urmare, nu putem urmări doar pacienții Covid-19, pentru că „revenirea la realitate în septembrie ne va arăta altceva, și anume, agravarea bolilor cronice. În timp ce astăzi toată lumea este concentrată pe ideea ocupării paturilor din Sardinia și Sicilia, este clar că situația este așa acolo deoarece la problemele locuitorilor se adaugă şi cele ale turiștilor. Dar de la sfârșitul lunii august totul va reveni la normal”, a mai spus Zangrillo.
Кишинев выходит из режима ЧП - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Coronavirus
Cei aflați în carantină vor fi monitorizați electronic: Anunțul Ministerului Sănătății
De asemenea, profesorul şi-a exprimat poziţia de acceptare față de cei care nu doresc să se vaccineze.
„Așa cum e scris şi în natură, aproape 20% din populație nu se va vaccina. Cu privire la acest lucru nu e nimic de făcut. Există un nucleu dur de sceptici”, a adăugat medicul italian.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Coronavirus
Virusolog: paşaportul sanitar este o „farsă nebunească”
Fluxul de știri
0