Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Virusolog: paşaportul sanitar este o „farsă nebunească”

© AFP 2022 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un cunoscut virusolog italian spune că siguranța serurilor anti-Covid nu este garantată și menționează că nu se cunosc deocamdată efectele pe termen lung ale acestor vaccinuri. De asemenea, el a criticat paşaportul sanitar.
BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik, Doina Crainic. Într-un discurs la postul La7, virologul Andrea Crisanti, cunoscut în Italia, care a susţinut severitatea pandemiei şi a fost sceptic cu privire la relaxarea măsurilor anti-covid, şi-a exprimat o poziție oarecum similară cu cea a celor care resping serurile anti-Covid și paşaportul verde.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Societate
Carantină pentru cei reveniți din Italia și alte țări - lista completă
”Paşaportul verde crește oare siguranța? Este o farsă nebunească. Mulți oameni spun "nu știm care sunt efectele pe termen lung ale vaccinurilor". Trebuie să spunem: da, nu cunoaștem efectele pe termen lung ale vaccinurilor”, a afirmat Crisanti, care a adăugat că „nici măcar nu cunoaștem efectele pe termen lung ale vaccinurilor produse în ultimii 20 de ani”.
Crisanti a afirmat apoi că, pentru a risipi scepticismul și îndoielile persoanelor care se opun vaccinării este necesară transparența.
Supermarket  - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2021
Internațional
Guvernul din Marea Britanie va apela la armată: Care este motivul
„Avem nevoie de transparență, trebuie să răspundem temerilor și îndoielilor oamenilor, trebuie să fim oneşti. ... Dacă sunt spuse jumătăți de adevăr, apoi plătim un preț. Acum câteva luni am spus că vreau să văd datele despre vaccin: vaccinez când văd datele. Pe ce bază să fiu vaccinat? Pe baza declarațiilor unui manager? Trebuie să spunem care sunt limitele, trebuie să fim transparenți”, a declarat Andrea Crisanti, potrivit Sputnik Italia.
Virologul este de părere că chiar și un „nu știu” poate fi interpretat ca ceva liniștitor de cei care au îndoieli cu privire la vaccinare.
„Am întâlnit oameni care se temeau. Le-am spus că am avut îndoieli, am fost convins și m-am vaccinat. Primesc o mulțime de cereri de clarificare, uneori spun "Nu știu să răspund", iar atunci interlocutorul înțelege că are de-a face cu o persoană care spune adevărul”, a mai spus Crisanti.
Certificat digital COVID - permis sanitar în Franța - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Internațional
Italia: Din august, certificatul de vaccinare este obligatoriu în aceste locuri
În ceea ce privește permisul verde, Crisanti a susţinut în mod explicit că este doar un instrument „pentru stimularea” vaccinării, nu unul „de sănătate publică”.
„Am auzit mulți politicieni care spun că prin permisul verde se creează medii sigure. Nu este adevărat. Persoanele vaccinate se pot infecta, cei care sunt vaccinați cu o singură doză se pot infecta și se simt rău. A spune că permisul verde crește securitatea este o farsă nebunească”, a declarat virusologul italian.
Fluxul de știri
0