Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vicedirectorul Institutului de Proiectări, în arest preventiv: Cât va sta după gratii

© Sputnik / Сергей Венявский / Accesați arhiva multimediaArest
Arest - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
Noi măsuri preventive au fost aplicate în privința celor 18 persoane reținute în dosarul la Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Vicedirectorul Institutului de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului va sta următoarele 30 de zile după gratii. Aceeași măsura preventivă a fost aplicată și în cazul unui subaltern de-al său.
Totodată, Procuratura Generală anunță că alți doi colegi ai acestora au primit câte 20 de zile de arest preventiv. Ceilalți 13 figuranți au fost plasați în arest la domiciliu pentru o lună, iar o persoană fizică a fost eliberată provizoriu sub control judiciar.
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Societate
Percheziții de amploare la Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului
Amintim, măsurile preventive au fost luate în privința acestora în dosarul inițiat pe faptul abuzului în serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență. Învinuiții au fost reținuți la începutul acestei săptămâni ca urmare a peste 55 de percheziții desfășurate de procurorii anticorupție și CNA în birourile de serviciu și automobilele persoanelor vizate.
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Societate
Noi detalii în cadrul perchezițiilor de astăzi: 18 persoane reținute
În urma respectivelor acțiuni, de la angajații IPOT au fost ridicate peste 9 mii de euro și 48 mii lei, care se prezumă a fi rezultatul activității lor infracționale. O parte dintre persoanele învinuite și-au recunoscut vina, iar altele au făcut uz de dreptul lor procesual de a nu da declarații.
Fluxul de știri
0