Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii în cadrul perchezițiilor de astăzi: 18 persoane reținute

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mai multe persoane, printre care și vicedirectorul Institutului de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului au fost reținute.
CHIȘINĂU, 9 aug - Sputnik. Vicedirectorul, dar și alți cinci responsabili din cadrul Institutului de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului au fost reținuți astăzi de angajații Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție. În total 18 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor în dosarul inițiat pe faptul abuzului de serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență.
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Societate
Percheziții de amploare la Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului
Pe lângă cei șase responsabili din cadrul IPOT, au mai fost reținute și 12 persoane fizice, inclusiv beneficiari ai unor companii.
Ofițerii CNA și procurorii PA au desfășurat în această dimineață peste 55 de percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele persoanelor vizate, actualmente acestea fiind audiate, cu respectarea garanțiilor procesuale, stabilite de lege.
Amintim, Procuratura Generală anunță că procesul penal a fost inițiat la începutul acestui an, iar potrivit probatoriului, în intervalul martie – iulie 2021, specialiștii IPOT ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2000 euro.
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Politică
Percheziții la Banca Națională a Moldovei
În schimbul acestor sume, responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de comanditarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari. Urmărire penală continuă, iar Procuratura va informa publicul despre evoluția acestora.
Fluxul de știri
0