Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții de amploare la Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste 55 de percheziții simultane au loc la în aceste clipe la Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului, în cadrul unui dosar de corupție

CHIȘINĂU, 9 aug - Sputnik. Responsabili din cadrul Institutului de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului, cât și beneficiari ai unor companii sunt vizați într-un dosar de corupție. În aceste clipe peste 55 de percheziții simultane sunt desfășurate de Procuratura Anticorupție.
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Politică
Percheziții la Banca Națională a Moldovei

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, procesul penal a fost inițiat la începutul acestui an. Este vorba de un dosar inițiat pe faptul abuzului de serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență, iar în rezultatul investigațiilor procurorii au documentat acțiunile ilicite ale responsabililor din cadrul Institutului de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului.
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Societate
Percheziții la Inspectoratul Național de Investigații
„Mai exact, potrivit probatoriului, în intervalul martie – iulie 2021, specialiștii IPOT ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2000 euro. În schimbul acestor sume responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de comanditarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari”, anunță Procuratura.
Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni pe parcurs.
Fluxul de știri
0