Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce efect va avea vizita lui Kozak la Chișinău – Expert

© Sputnik / Rodion ProcaЗаявления Дмитрия Козака в ходе визита в Молдову
Заявления Дмитрия Козака в ходе визита в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
Vizita lui Dmitri Kozak la Chișinău, cel mai probabil nu va avea mare efect. Pentru soluționarea problemelor dintre cele două stat e nevoie de cizite la alt nivel, afirmă expertul Victor Juc.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Pentru consolidarea relațiilor moldo-ruse este necesară o vizită la nivel de șefi ai Guvernelor celor două țări, decât de șefi ai statelor. Precizarea a fost făcută de politologul Victor Juc în studioul Sputnik Moldova, în contextul vizitei la Chișinău a șefului-adjunct al administrației președinției Federației Ruse Dmitrii Kozak.

„Sunt probleme economice, în special, probleme umanitare care trebuie să fie discutate anume la nivelul șefilor de guverne, însoțiți de delegații extinse la nivel ministerial și chiar a oamenilor de afaceri”, a precizat expertul.

Anterior, în cadrul unei emisiuni la Radio Sputnik Moldova, Victor Juc a declarat că relația cu Federația Rusă nu va suferi schimbări majore după ce s-a modificat ecuația puterii la Chișinău.
Заявления Дмитрия Козака в ходе визита в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Politică
Kozak la Chișinău: Cu cine s-a mai întâlnit oficialul rus
Amintim, adjunctul șefului administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak, s-a întâlnit miercuri cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un format extins. Discuțiile au durat aproximativ două ore.
Майя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Politică
Sandu, despre întrevederea cu Kozak: Avem o agendă plină cu Rusia
Printre problemele discutate s-au numărat soluționarea diferendului transnistrean, problema lichidării muniției în Transnistria, exporturile produselor agricole moldovenești către Rusia fătă plata taxelor vamale și furnizarea de gaze rusești către Moldova.
Fluxul de știri
0