Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu, despre întrevederea cu Kozak: Avem o agendă plină cu Rusia

© Photo : Facebook / Maia SanduМайя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы
Майя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un comentariu pe pagina sa de Facebook după și despre întrevederea pe care a avut-o cu șeful adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak.
CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Maia Sandu a trecut în revistă subiectele abordate în cadrul întrevederii cu Dmitri Kozak, inclusiv exporturile moldovenești în Federația Rusă.
"Am reiterat poziția noastră în vederea relansării unui dialog pragmatic și constructiv, care să fie în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Am discutat mai multe subiecte importante de pe agenda bilaterală, inclusiv problema exporturilor produselor agricole moldovenești pe piața rusă și noul contract de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră", a scris Sandu pe Facebook.
Președintele Republicii Moldova a declarat că a abordat în discuția cu reprezentantul special al Kremlinului Dmitri Kozak și chestiunea transnistreană.
"Am abordat și subiectul reglementării conflictului transnistrean. Am reconfirmat poziția Republicii Moldova în ceea ce ține de relansarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, folosind instrumente politice și diplomatice și cadrul de negocieri existent, cu respectarea suveranității și a integrității teritoriale a țării noastre în cadrul hotarelor ei internațional recunoscute", a spus Sandu.
În final, ea a menționat că Republica Moldova este gata să intensifica contactele bilaterale.
"Avem o agendă plină cu Federația Rusă și multe subiecte de interes comun pentru statele și pentru cetățenii noștri. Am discutat despre ele astăzi și suntem pregătiți să le abordăm pe larg, inclusiv prin intensificarea contactelor bilaterale. Am apreciat deschiderea părții ruse în acest sens, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre țările noastre", a conchis Maia Sandu.
Fluxul de știri
0