Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avertisment dur pentru participanții la ”Platforma Crimeea”

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaReprezentantul special al Crimeii pe lângă președintele Rusiei Gheorghi Muradov
Reprezentantul special al Crimeii pe lângă președintele Rusiei Gheorghi Muradov - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
Vicepremierul Crimeii i-a avertizat în privința unor ”consecințe dureroase” pe participanții la ”Platforma Crimeea”.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Vicepremierul Executivului din peninsulă, reprezentantul special al Crimeii pe lângă președintele Rusiei Gheorghi Muradov, a declarat că summitul internațional ”Platforma Crimeea” s-ar putea solda pentru participanții săi cu ”consecințe dureroase”, informează RIA Novosti.
Киев накануне выборов - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Cum Ucraina planifică să se revanșeze în fața Rusiei pentru Crimeea
Anterior, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunța lansarea așa-numitei „Platforme Crimeea”, în timpul căreia Kievul intenționează să discute problema „întoarcerii” peninsulei. Summitul este programat pentru 23 august. Partea ucraineană a invitat mai multe țări să se alăture evenimentului, inclusiv Statele Unite, Turcia, Marea Britanie, Canada și țările Uniunii Europene.
”Platforma Crimeea nu este doar o provocare. De aceea trebuie să definim în mod clar ce consecințe dureroase îi pot aștepta pe participanții la viitorul summit, întrucât ei intenționează să pună la îndoială integritatea teritorială a Federației Ruse, să atenteze la teritoriul nostru și la viața cetățenilor care trăiesc de veacuri în vechiul ținut al Tauridei", a declarat Muradov pentru RIA Novosti.
Potrivit reprezentantului permanent, printre măsurile restrictive ar putea fi aplicarea sechestrului asupra activelor și interzicerea intrării pe teritoriul Rusiei.
"Statelor participante la summit trebuie să li se transmită în mod clar că, atentând la țara noastră, pot ajunge în lista țărilor neprietenoase nouă", a subliniat Muradov.
El a concluzionat că adoptarea unor decizii în aceste chestiuni ține de sfera competențelor autorităților federale.
Владимир Путин и Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Dezvăluirile unui general ucrainean: De ce lui Zelenski îi este atât de frică de Putin
Amintim că, anterior, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat în cadrul unei întrevederi cu omologul său de la Chișinău, Aureliu Ciocoi, că speră la „participarea constructivă” a Moldovei la acest proiect.
Experții au apreciat atunci că Ucraina încearcă să atragă Moldova în disputa cu privire la Crimeea.
Fluxul de știri
0