Dezvăluirile unui general ucrainean: De ce lui Zelenski îi este atât de frică de Putin

© AFP 2022 / POOL / IAN LANGSDONВладимир Путин и Владимир Зеленский
Владимир Путин и Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Generalul ucrainean Moskal susține că „lașul” de Zelenski nu va îndrăzni să se întâlnească cu Putin.
CHIȘINĂU 10 aug – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, se teme de omologul său rus, Vladimir Putin, așa că nu va îndrăzni să se întâlnească cu el, această opinie a fost exprimată la canalului TV Naș, de către generalul ucrainean, fostul guvernator al regiunilor Lugansk și Transcarpatia, Ghenadi Moskal, care a fost citat de RIA Novosti.
"Zelenski se teme de Putin, nu va merge acolo (la Moscova - nota red.). Va găsi o grămadă de motive, ei bine, este un laș, are un fel de fobie în fața lui Putin", a spus el.
Potrivit generalului, este puțin probabil ca Zelenski să se decidă să se întâlnească cu omologul său rus chiar și în alte locuri, de exemplu, la Vatican sau la Viena. "De îndată ce va merge la Moscova, considerați că va pierde toată Ucraina de Vest. Poate că înțelege foarte bine acest lucru", a adăugat Moskal.
Президент Белоруссии Александр Лукашенко на церемонии инаугурации в Минске - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Internațional
Anunț trăsnet: Lukașenko va renunța la șefia statului Belarus
La sfârșitul lunii iunie, Putin, răspunzând la întrebările din cadrul „Liniei directe”, a menționat că nu are nimic de discutat cu Zelenski după ce „și-a pus țara sub control extern deplin”. În același timp, liderul rus a explicat că nu refuză să se întâlnească, ci „trebuie doar să fie clar despre ce să se vorbească”.
Potrivit purtătorului de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, Putin este pregătit pentru un dialog cu omologul său ucrainean, dar cu excepția acelor subiecte care sunt inutil de discutat. El a subliniat că unul dintre principalele obstacole în calea întâlnirii celor doi lideri este nerespectarea de către Kiev a obligațiilor care îi revin în temeiul acordurilor de la Minsk. La mijlocul lunii iulie, Peskov a raportat că nu s-au înregistrat progrese în pregătirea unei întâlniri între președinții Rusiei și Ucrainei.
Miniștrii de externe Aureliu Ciocoi și Dmytro Kuleba - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Kievul spune cum Moldova i-ar putea fi de folos UE și SUA
Fluxul de știri
0