Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii cer arest pentru cele 18 persoanele reținute în dosarul corupției la IPOT

Judecată - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorii au depus demersuri la arestare în cazul celor 18 persoane reținute în dosarul corupției la Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului. Acestea urmează a fi examinate pe parcursul zilei de astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Vicedirectorul împreună cu alți cinci responsabili din cadrul Institutului de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului, precum și 12 persoane fizice, inclusiv beneficiari ai unor companii, au fost puși sub învinuire în dosarul inițiat pe faptul abuzului de serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență.
Procuratura Anticorupți cere 30 de zile de arest preventiv pentru cei șase angajați ai IPOT și doi beneficiari ai unor companii, iar pentru zece persoane fizice – arest la domiciliu pentru 30 de zile.
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Societate
Noi detalii în cadrul perchezițiilor de astăzi: 18 persoane reținute
Amintim că reținerile învinuiților au survenit ca urmare a peste 55 de percheziții desfășurate acum două zile la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele persoanelor vizate, în rezultatul cărora de la angajații IPOT au fost ridicate peste nouă mii de euro și 48 de mii lei, care se prezumă a fi rezultatul activității lor infracționale.
O parte dintre persoanele învinuite și-au recunoscut vina, iar altele au refuzat să de-a declarații.
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Societate
Percheziții de amploare la Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului
Procuratura Generală anunță că procesul penal a fost inițiat la începutul acestui an, iar potrivit probatoriului, în intervalul martie – iulie 2021, specialiștii IPOT ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2000 euro.
În schimbul acestor sume, responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de comanditarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari.
Fluxul de știri
0