Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cu o ”iotă” mai mult: Prin ce este periculoasă noua tulpină COVID-19

© AFP 2024 / Khaled DesoukiAnalaiza la coronavirus este luată de robot
Analaiza la coronavirus este luată de robot - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Abonare
Noua tulpină este numită newyorkeză și este considerată destul de periculoasă.
CHIȘINĂU, 11 aug. - Sputnik. Descoperită pentru prima dată la New York în toamna anului 2020, tulpina ”iota” a coronavirusului se transmite cu 15-25% mai rapid decât alte variante COVID-19. Datele respective se conțin într-un studiu care a fost retipărit pe site-ul medRxiv, scrie RIA Novosti.
Femeie gravidă - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Coronavirus
A fost numită cea mai periculoasă tulpină a coronavirusului pentru femeile gravide
Studiul a fost realizat de specialiștii Departamentului newyorkez de Sănătate și ai Școlii de Sănătate Publică Mailman a Universității Columbia.
Tulpina ”iota”, scriu oamenii de știință, crește mortalitatea cauzată de infecție până la 46%, 82% și 62% la persoanele cu vârste cuprinse, respectiv, între 45-64, 65-74 și de peste 75 de ani.
Medici - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2021
Coronavirus
De ce apar noile tulpini ale coronavirusului
Cercetătorii au subliniat că tulpini precum „iota” se pot răspândi în rândul populației cu câteva săptămâni înainte de a fi descoperite. În afară de aceasta, ele au o anumită capacitate de a evita răspunsul imun - de exemplu, pot fi rezistente la anticorpii terapeutici.
Cercetătorii avertizează că aceste caracteristici ale tulpinii ar putea reduce la zero realizările medicale anterioare și ar putea crește rata mortalității. Potrivit oamenilor de știință, pregătirea anticipată și monitorizarea atentă a variantelor de coronavirus, a caracteristicilor lor epidemiologice și a gravității îmbolnăvirilor sunt esențiale pentru reacționarea la pandemia COVID-19.
Fluxul de știri
0