Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

A fost numită cea mai periculoasă tulpină a coronavirusului pentru femeile gravide

© Pixabay / PexelsFemeie gravidă
Femeie gravidă - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Abonare
În urma infectării cu tulpina Delta a coronavirusului, există riscul unei nașteri premature.
CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Tulpina Delta a coronavirusului reprezintă cel mai mare pericol pentru femeile gravide. La această concluzie a ajuns profesorul obstetrician de la Centrul Medical Universitar Utrecht din Olanda, Kitty Blumencamp.
Potrivit observațiilor făcute de specialist, odată cu răspândirea tulpinei Delta în Olanda, sunt spitalizate mai multe femei însărcinate decât în timpul tulpinilor anterioare ale COVID-19, scrie ria.ru.
Rezonanță magnetică, gravide, maternitate - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2020
Societate
Sfaturi pentru femeile gravide: Iată cum trebuie să se protejeze de COVID-19
”Aceste femei nu sunt vaccinate și nu suferă de careva boli. Cu toate acestea, dezvoltă o formă gravă a COVID-19 ", a declarat Blumencamp pentru Algemeen Dagblad.
Specialistul a adăugat că există riscul ca bebelușul să se nască prematur, atunci când mama se va afla în terapie intensivă conectată la aparat de ventilare artificială.
Blumencamp a explicat că, atunci când o femeie a cărei sarcină se dezvoltă bine se infectează cu coronavirus, starea ei se deteriorează brusc și rapid, astfel încât este necesară ventilare artificială.
”Cred că femeile trebuie singure să decidă să se vaccineze sau nu, însă ele ar trebui să fie bine informate și să înțeleagă care ar putea fi consecințele refuzului de imunizare", a spus medicul olandez.
În prima jumătate a lunii iunie, tulpina Delta a fost una dominantă în majoritatea țărilor europene. În acest context a fost recomandată consolidarea măsurilor de limitare a răspândirii sale, potrivit unui comunicat comun al Centrului European pentru prevenirea și controlul bolilor (ECDC) și OMS, emis la sfârșitul lunii.
Tulpina de coronavirus delta din prima jumătate a lunii iulie a fost cea principală în majoritatea țărilor europene, în acest context s-a recomandat consolidarea măsurilor de limitare a răspândirii sale, a fost menționat la sfârșitul lunii într-un comunicat comun al Centrului European pentru prevenirea și controlul bolilor (ECDC) și OMS. Totodată, OMS a avertizat recent că pandemia de coronavirus este departe de sfârșit.
Medici - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Coronavirus
Medici - avertisment despre valul patru al pandemiei
Varianta B.1.617 a coronavirusului a fost identificată pentru prima dată în India, în octombrie 2020. Ulterior au fost descoperite trei subspecii - B.1.617.1, B.1.617.2 (Delta) și B.1.617.3.
Tulpina Delta a fost identificată recent în multiple țări și, potrivit medicilor indieni, ar putea fi principala cauză a celui de-al doilea val de coronavirus din India.
Fluxul de știri
0