Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

De ce apar noile tulpini ale coronavirusului

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaMedici
Medici - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2021
Abonare
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că noi variante ale SARS-CoV-2 au început să apară activ după ridicarea restricțiilor în mai multe țări.
CHIȘINĂU, 1 aug. - Sputnik.Un grup de savanți condus de Fiodor Kondrașov de la Institutul de știință și tehnologii din Austria a numit motivul răspândirii noilor tulpini de COVID-19, relatează RIA Novosti. Potrivit cercetătorilor, noile variante ale SARS-CoV-2 au început să apară activ după ce restricțiile au fost ridicate în multe țări.
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Coronavirus
Există riscul apariției unei noi tulpini COVID-19 cu o mortalitate de 35%
Oamenii de știință au creat un model epidemiologic și au constatat că riscul mutațiilor depinde de doi factori: cota populației vaccinate și pragul numeric al celor infectați. În urma calculelor, ei au ajuns la concluzia că este necesară vaccinarea majorității populației (cel puțin 60%).
Savanții au confirmat de asemenea că oamenii trebuie să poarte măști de protecție și după vaccinare și să respecte măsurile de distanțare socială.
Fluxul de știri
0