Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Veceaslav Dobîndă - noul secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Abonare
În ședința de ieri a Guvernului, Veaceslav Dobîndă a fost numit în funcția de secretar de stat, responsabil de cooperare bilaterală la Ministerul de Externe.
CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Fostul ambasador în Regatul Suediei, Veaceslav Dobîndă a fost numit secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Asta după ce ieri, miniștrii au aprobat eliberarea din funcție a lui Dumitru Socolan, Gheorghe Leucă și Daniela Cujbă, care au deținut în Guvernul Ciocoi funcția de secretar de stat la Externe.
Guvern gol - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Politică
Noi numiri la Guvern: Cine este șeful Cabinetului premierului și purtătorul de cuvânt
„Veaceslav Dobîndă este diplomat de carieră, înainte de a ocupa funcția de secretar de stat a fost director politic la Direcția cooperare bilaterală. De asemenea, a exercitat și funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Suediei, prin cumul în Regatul Norvegiei, Finlanda și Islanda”, astfel l-a caracterizat pe noul secretar de stat, ministrul de Externe, Nicu Popescu.
Veronica Mihailov-Moraru, secretar de stat la Ministerul Justiției - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Politică
Cine este Veronica Mihailov-Moraru, noul secretar de stat al Ministerului Justiției
Veaceslav Dobîndă și-a început activitatea profesională la Ministerul Afacerilor Externe încă în 2002. Din 2006 până în 2008 a fost director al Departamentului Integrare Europeană, din cadrul MAEIE. În perioada 2010-2015 a fost director al Protocolului Diplomatic de Stat. Din 2020 a deținut funcția de director al Direcției Cooperare Bilaterală din cadrul MAEIE.
Deține distincțiile Medalia Meritul Civic, Medalia „Crucea Comemorativă”, Medalia Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Crucea de Înalt Ofițer al Ordinului Suveran Maltez.
Fluxul de știri
0