Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Se așteaptă noi restricții anti-COVID în țară? CNESP urmează să se întrunească în ședință

© Sputnik / Mihai Carausambulanță
ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Abonare
În perioada următoare va fi convocată Ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, ca urmare a creșterii incidenței cazurilor noi de COVID-19 în țara noastră.
CHIȘINĂU 10 aug – Sputnik. Este foarte probabil că în Republica Moldova ar putea fi instituite noi restricții anti-COVID. Și asta pentru că secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a anunțat că curând va fi convocată ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, în urma căreia vor fi anunțate noile măsuri privind prevenirea și protecția împotriva noului tip de coronavirus. Nicolăescu a precizat că decizia a fost luată în contextul în care în mai multe raioane din țară a fost anunțat Cod Roșu de COVID-19.
Doses de vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Coronavirus
Încă două loturi de vaccin anti-COVID vor ajunge în această săptămână în țara noastră
”În săptămâna trecută a fost înregistrată o creștere a incidenței a cazurilor noi de COVID-19 înregistrate. Avem o creștere cu peste 140% a deceselor cauzate de COVID. Asta înseamănă că suntem la un risc iminent de a înregistra cazuri într-un număr înalt. Săptămâna trecută, Republica Moldova a trecut în zona cu Cod Portocaliu de risc pentru această infecție, în procesul epidemiologic. Ceea ce înseamănă că este nevoie de noi măsuri. Măsura cheie care poate să ne ofere protecție este vaccinarea”, a comunicat, Svetlana Nicolaescu.
Specialistul în sănătate a anunțat că în curând va fi convocată Ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică.
”Imediat în perioada următoare va fi organizată șI ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică. Avem un șir de teritorii care sunt în Codul Roșu de alertă, unde au fost mobilizate consiliile teritoriale de sănătate publiucă pentru a impune măsurile noi, cu restricții adițioinale, cu o respectare și monitorizare mai drastică a măsurilor anti-COVID”, a spus secretarul de stat al Ministerului Sănătății.
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Rusia
Decizie importantă luată de Putin - Este vizată și Moldova
Fluxul de știri
0