Kievul spune cum Moldova i-ar putea fi de folos UE și SUA

© Photo : Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii MoldovaMiniștrii de externe Aureliu Ciocoi și Dmytro Kuleba
Miniștrii de externe Aureliu Ciocoi și Dmytro Kuleba - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Kievul depune eforturi mari să convingă Occidentul că acesta are nevoie de Ucraina, inclusiv prin încercarea de a pune în valoare "trio asociat", un format de cooperare cu UE a trei state est-europene, între care și Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Consolidarea cooperării cu trei state din spațiul post sovietic îi va permite Europei să-și extindă influența globală și să-și "întărească mușchii economici". Asta este opinia ministrului ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitri Kuleba, pe care a exprimat-o pentru Foreign Affairs, fiind citat de RIA Novosti.
Брифинг президента Молдовы Майи Санду - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Republica Moldova
Sandu vrea ca Moldova să meargă pe calea Ucrainei? - Mai rău decât furtul miliardului
Potrivit ministrului ucrainean de Externe, aceste trei state sunt Ucraina, Georgia și Moldova, care au constituit "trio asociat" pentru accelerarea integrării în Uniunea Europeană.
"Aprofundarea cooperării cu acest grup de țări îi dă Europei posibilitatea să-și consolideze influența globală, să extindă arealul valorilor democratice și să-și fortifice noi muști economici", a declarat el.
Kuleba consideră de asemenea că asta îi va permite noii administrații a SUA să intensifice unitatea transatlantică și securitatea la hotarul de est al "Europei democratice".

"Niciunul dintre actualii membri NATO nu dispune de astfel de cunoștințe și experiență", se arată convins Kuleba.

În final el a spus că aderarea Ucrainei la NATO și UE va contribui la consolidarea relațiilor dintre statele occidentale.
German Chancellor Angela Merkel (R) and Ukrainian President Volodymyr Zelensky - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Kievul o acuză pe Angela Merkel că a trădat interesele Ucrainei în beneficiul Rusiei
Fluxul de știri
0