Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Comisar european: Lukașenko vrea să destabilizeze UE cu ajutorul imigranților

© Sputnik / Эдуард Эрбен / Trecere la banca de fotografiiЛагерь для мигрантов Беле в Чехии
Лагерь для мигрантов Беле в Чехии - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisarul european pentru Afacerile Interne, Ylva Johansson, consideră că președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, utilizează imigranții pentru a destabiliza Uniunea Europeană.
BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. “Lukașenko încearcă să destabilizeze UE, utilizând oamenii în acest act de agresiune. Sancțiunile l-au afectat cu adevărat, iată de ce încearcă să întreprindă ceva pentru a opune rezistență”, a declarat Johansson ziarului Financial Times.
Sârmă ghimpoasă la hotarul Letoniei cu Belarus  - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Internațional
Letonia a anunțat regim de situație excepțională la hotar cu Belarus
Potrivit ei, se întrevede o legătură între “disperarea” lui Lukașenko și sancțiunile impuse de UE, iată de ce președintele belarus ar recurge la “violență” și “amenință” Europa.
“E absolut evident în ce fel Lukașenko utilizează oamenii împotriva Lituaniei, Poloniei, împotriva Letoniei și UE. Este evident și clar că el reprezintă o amenințare nu doar pentru propriul popor, dar și pentru alții”, a mai adăugat comisarul european.
De asemenea, ea a menționat că Uniunea Europeană a expediat poliția de frontieră Frontex în Letonia și urmează să extindă prezența acesteia, în cazul în care Polonia și Letonia vor avea nevoie de ajutoare suplimentare.
Служба на пограничной заставе Брест в Белоруссии - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Internațional
Minskul: Lituanienii nu le acordă ajutor medical de urgență refugiaților
Anterior Lituania anunțase că se confruntă cu un flux major de imigranți ilegali, care sosesc de pe teritoriul Belarusului. De la începutul anului, în această țară baltică din Belarus au pătruns peste 4 mii de imigranți ilegali. Oficialii Lituaniei susțin că această creștere a valului de imigranți reprezintă “o agresiune de tip hibrid a regimului belarus”.
Liderul belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat la rândul său că țara sa nu intenționează să mai controleze fluxul de imigranți spre țările UE. Potrivit lui, Minskul nu mai dispune de suficiente resurse din cauza sancțiunilor impuse de Occident.
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в СЗФО - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Rusia
Lukașenko face dezvăluiri: Cum KGB colaborează cu FSB
Fluxul de știri
0