Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Percheziții la Banca Națională a Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Abonare
În această dimineață au avut loc percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei. Ofițerii au descins în biroul fostului administrator special al Unibank.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale, dar și cei ai Serviciului de Informații și Securitate au descins acasă și în biroul unui șef vizat în dosarul „Unibank”. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al PCCOCS, Emil Gaitur. Acțiunile au loc în cadrul dosarului supranumit „furtul miliardului".
Interprindere de stat Calea Ferată din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Societate
Ultima oră: PCCOCS face percheziții la „Calea Ferată a Moldovei”
„Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova desfășoară acțiuni de investigare a dosarului denumit generic „frauda bancară”, pe segmentul eliberării a peste 5.000.000 EUR din contul garanțiilor bancare din 2015, în cadrul administrării speciale a #Unibank”, precizează PCCOCS.
În context, în această dimineață au avut loc percheziții la domiciliul și biroul de serviciu al unui angajat din Banca Națională a Moldovei, care în 2015 a fost numit administrator special al Unibank. În urma perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile, suporturi electronice și înscrisuri.
Figurantul a fost reținut pentru un termen de 72 de ore, în baza bănuielii rezonabile de comitere a abuzului de serviciu în interesul unui grup criminal. PCCOCS anunță că acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare, cu implicarea acestuia.
Potrivit legii, infracțiunea se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani la 15 ani.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0