Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medici - avertisment despre valul patru al pandemiei

Medici - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vești proaste pentru români: valul patru al pandemiei de coronavirus ar putea fi și mai agresiv decât cel anterior, iar spitalele vor fi din nou supraaglomerate când numărul infectărilor cu varianta Delta va crește, avertizează medici din România.
BUCUREȘTI, 2 aug – Sputnik. Medicii români încep să vorbească tot mai mult despre valul patru al pandemiei de coronavirus, atrăgând atenția că acesta va fi mult mai agresiv decât cele anterioare.
Medicul șef al Unității Primiri Urgențe din cadrul Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din București, Fiorela Mitoiu, spune că deja au început să apară primele cazuri confirmate chiar cu Delta și că, în momentul de față, la camera de gardă sunt cam 200-300 de persoane care se prezintă.
”La 200-300 de prezentări zilnic, în momentul în care vor apărea pacienții COVID – pozitivi, care trebuie izolați de restul, va fi din nou măcel”, a declarat Fiorela Mitoiu.
În România sunt deja confirmate mai mult de 125 de cazuri de infectări cu tulpina Delta și sunt înregistrate cel puțin 6 decese, toate la persoane nevaccinate, informează digi24.ro.
În Europa, tulpina Delta a devenit deja predominantă. Avertismentul care vine de la nivel european pare să fie ignorat, astfel că informația referitoare la faptul că vaccinul ne poate salva viața nu a ajuns la toată lumea, nici chiar la pacienții care, de teama infectării cu virusul SARS-CoV-2, nu au mers la spital un an de zile, fapt care a făcut ca bolile cronice de care sufereau să se agraveze.
Tânără cu mască, SUA - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2021
Coronavirus
Un nou ”epicentru” de răspândire a coronavirusului
Specialiștii spun că, în România, valul 4 se va vedea începând cu anotimpul toamna.
Medicii subliniază că românii ar trebui să se vaccineze, ei precizând că, printre pacienții cronici, nu sunt mulți vaccinați.
”Sunt foarte multe categorii care sunt nevaccinate la ora actuală. Persoane vulnerabile, care au riscul să facă forme severe de boală”, spune medicul șef la Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului ”Sfântul Pantelimon”, Elena Voinea.
Fluxul de știri
0