Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova avertizează: Vom avea alte elite mondiale în urma revoluției energetice

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaReprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru relațiile cu organizațiile internaționale, Anatolii Ciubais
Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru relațiile cu organizațiile internaționale, Anatolii Ciubais - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Abonare
Reprezentantul special al președintelui rus, Anatolii Ciubais, afirmă că revoluția care are loc în domeniul energetic va schimba actualele elite mondiale cu altele noi.
CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Reprezentantul special al președintelui rus, Anatolii Ciubais, afirmă că revoluția care are loc în domeniul energetic va schimba actualele elite mondiale cu altele noi.
Localitățile fantomă ale Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Republica Moldova
Când satele din Moldova vor începe să moară în masă
Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru relațiile cu organizațiile internaționale, Anatolii Ciubais, a avertizat asupra efectelor pe care le va avea revoluția în domeniul energetic car a demarat deja și care va aduce schimbul actualelor elite mondiale. Știrea este titrată de portalul RBK (în originar: РБК -РосБизнесКонсалтинг), care citează o scrisoare a acestui demnitar și care, la rândul lui, este citat de RIA Novosti.
Potrivit lui Ciubais, în cazul în care Rusia nu se va pregăti pentru aceste schimbări tehnologice, economia ei va suporta o lovitură puternică, dar, pe de altă partea, aceste schimbări îi pot aduce și noi perspective.
În opinia lui Ciubais, noua perioadă de tranziție nu se va deosebi esențial de revoluția industrială din secolele XVII-XIX. El doar precizează că noua perioadă de tranziție va dura mult mai puțin și va lua doar 30-35 de ani.
Anterior RBK a anunțat că autoritățile ruse au creat grupuri de lucru care elaborează strategia de trecere a economiei rusești la sursele alternative de energie. Coordonator al activității acestor grupuri urmează să fie numit vicepremierul rus Andrei Belous.

Autoritățile ruse au demarat pregătirile pentru trece la resursele energetice alternative

Guvernul Federației ruse va crea grupuri de lucru pentru adaptarea economiei ruse pentru a trece la resursele energetice alternative, anunță același RBK, fiind citat de RIA Novosti.
Potrivit publicației, coordonatorul acestui strategii, Andrei Belousov, și grupurile de lucru care se află în subordinea lui au sarcina să elaboreze scenariul viitoarelor reforme și să identifice riscurile.
Totodată grupurile de lucru urmează să facă un pronostic ce se va întâmpla până în 2050 și să stabilească țintele care urmează să fie atinse în 2030, făcând conexiunea acestei strategii de lungă durată cu activitatea economică curentă.
În cadrul acestui proiect, au fost repartizate responsabilitățile între ministerele guvernului rus pe două direcții: sfera climatică și sfera cercetării științifice.
Брифинг президента Молдовы Майи Санду - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Republica Moldova
Sandu vrea ca Moldova să meargă pe calea Ucrainei? - Mai rău decât furtul miliardului
Anterior președintele Federației ruse, Vladimir Putin, a menționat în repetate rânduri că este necesar să fie micșorat volumul de gaze ca provoacă efectul de seră și a cerut să se facă totul pentru a m minimaliza daunele aduse planetei de activitatea umană.
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Rusia
Putin, despre al treilea război mondial
Fluxul de știri
0