Unde a plecat Alexandru Jizdan și ce face acum

© Sputnik / Miroslav RotariГлава МВД Александр Жиздан
Глава МВД Александр Жиздан  - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Fostul deputat democrat Alexandru Jizdan a venit cu o reacție pe rețelele de socializare după ce ieri presa a publicat două poze în care el a fost surprins în Aeroportul Internațional Chișinău pe sensul ieșirii din țară.
CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Autorul postării, canalul "Dreptul la Dreptate" de pe Telegram, se întreba retoric dacă Jizdan a plecat la odihnă ori a fugit din Moldova.
"Jizdan a fugit din tara? Cum credeți, el s-a dus la odihna ori, după arestarea prietenului sau Pînzari, a fugit din Moldova?", se întreabă autorul postării pe canalul "Dreptul la Dreptate".
Jizdan răspunde categoric și chiar se arată deranjat de supoziția celor de la "Dreptul la Dreptate" că ar fi putu să fugă din țară: "Sunt plecat într-o vacanță scurtă cu familia mea, care a fost planificată cu mult timp înainte de a se produce show-ul regizat de (in) justiția moldovenească (cu referire la cazul lui Alexandru Pînzari - n, n.).
Александр Жиздан - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Și Jizdan a fugit din țară? Imagini surprinse la Aeroport
Totodată, el precizează că numele lui nu figurează în dosarul în car este cercetat și a fost și reținut Alexandru Pînzari: "Recomand celor interesați să verifice atent dacă numele meu figurează în acest dosar și dacă am vreo tangență cu asta".
În general, el consideră că Alexandru Pînzari este cercetat penal și a fost reținut în mod abuziv.
"Cât despre reținerea colegului meu Alexandru Pînzari, reiterez poziția întregii echipe PDM, dar și a dânsului: “Nu vă grăbiți să-l judecați și nu-l ardeți pe rug.” Acest om a stat la straja securității țării toată viața, iar ceea ce se face astăzi cu el, este un adevărat abuz, pentru care cineva inevitabil va răspunde în fața legii", a scris Alexandru Jizdan pe pagina sa de Facebook.
Fluxul de știri
0