Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia dezvoltă o rachetă hipersonică: Cum arată

© Sputnik / Yury Strelets / Accesați arhiva multimediaTu-160 is a supersonic, variable-sweep wing heavy strategic bomber.
Tu-160 is a supersonic, variable-sweep wing heavy strategic bomber. - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Federația Rusă dezvoltă cea mai recentă rachetă hipersonică cu rază lungă de acțiune X-95, a declarat colonelul general Vladimir Zarudnițki, șeful academiei militare a Statului Major al Forțelor Armate Ruse.
Potrivit generalului, astăzi dominația în sfera aerospațială este o condiție pentru desfășurarea cu succes a acțiunilor de luptă. Această superioritate, în special, este asigurată de utilizarea eficientă a avioanelor de luptă și de vânătoare.
„În aceste scopuri, pentru Forțele Aerospațiale ale Federației Ruse sunt dezvoltate și luate în dotare modele noi și modernizate de arme, echipamente militare și speciale, cum ar fi avionul bombardier strategic purtător de rachete Tu-160M; sistemul de rachete hipersonice de aviație „Kinjal”; arme de mare precizie cu rază lungă de acțiune, în special racheta hipersonică X-95 ", a spus Zarudnițki în articolul său despre factorii obținerii victoriei în viitoarele războaie, care a fost publicat în revista Military Thought.
Avion Su-35 - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Rusia
Un avion Su-35 s-a prăbușit în Rusia
De asemenea, șeful Academiei a remarcat că pentru forțele aerospațiale sunt create vehicule aeriene fără pilot de diferite clase, radare de detectare peste orizont, sisteme și complexe de rachete antiaeriene și alte echipamente militare noi.
După cum a explicat pentru RIA Novosti o sursă din complexul industrial-militar, „o nouă rachetă hipersonică cu rază lungă de acțiune este dezvoltată pentru a fi utilizată ca armament al bombardierului modernizat Tu-22M3M cu rază lungă de acțiune, bombardierul strategic modernizat Tu-160M și complexul avansat de aviație pe distanțe lungi".
"Prototipurile noului produs au fost deja testate de pe un transportator aerian", a adăugat sursa.
În prezent, armata rusă are în dotare complexe experimentale de avioane de luptă cu rachete hipersonice „Kinjal”, care includ un purtător MiG-31K și o rachetă hipersonică creată pe baza rachetelor aerobalistice Iskander. La testări, racheta a atins o viteză de 10 ori mai mare decât viteza sunetului. La sfârșitul lunii iunie, două MiG-31K cu rachete hipersonice au fost dislocate pentru prima dată într-o bază aeriană din Siria.
În plus, rachetele hipersonice intra-fuselaj sunt dezvoltate pentru avioanele de luptă a cincea generație Su-57. O altă sursă din complexul militar-industrial a relatat anterior pentru RIA Novosti, că un avion de luptă experimentat Su-57 a efectuat mai multe zboruri cu modele funcționale de masă și mărime ale unei rachete hipersonice.
Maria Zaharoba - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Rusia
Maria Zaharova, reacție tăioasă după ce s-a recunoscut că nazismul este tolerat în UE
Rusia finalizează, de asemenea, testele unui sistem de rachete la bordul navei cu o rachetă de croazieră hipersonică Zircon. Navele și submarinele marinei vor fi înarmate cu astfel de rachete. Ultimele exerciții de testare cu rachete Zircon au fost efectuate pe 19 iulie de pe fregata amiral Gorșkov. După cum a spus ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în februarie, sistemele hipersonice cu bazare diversă vor deveni coloana vertebrală a forțelor de descurajare non-nucleare ale Rusiei.
Fluxul de știri
0