Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Ceban face apel către autorități: Chișinăuienii sunt furați de milioane de lei

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Primarul Capitalei face apel către autoritățile centrale pentru a interveni într-o încercare de delapidarea bugetului municipal cu 17 milioane de lei.
CHIŞINĂU, 3 aug - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei a declarat marți că se încearcă prejudiciere bugetului municipal cu 17 milioane de lei, în contextul unui caz de acum zece ani. El a precizat că este vorba de proiectul „Locuințe pentru toți”, afirmând că în spatele la aceste decizii sunt folosite scheme ilegale.
„Primăria municipiului Chișinău a depus cerere de revizuire prin care se solicita anularea hotărârilor de judecată anterioare, prin care Primăria a fost obligată să compenseze în mod solidar cu Întreprinderea Municipală „Direcția Construcții Capitale” suma de circa 17 milioane de lei cu titlu de prejudiciu/venit ratat al SA „Locuințe pentru toți””, a scris Ion Ceban.
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Societate
Va fi închisă școala nr. 86 din Capitală? Primarul Ion Ceban venit cu explicații
Ceban a precizat că Curtea de Apel Chișinău a respins cererea de revizuire a deciziilor luate de prima instanță. Ulterior, încheierea judecătorilor a fost contestată la Curtea Supremă de Justiție, dar deocamdată recursul nu a fost examinat.
Primarul a declarat că în anul 2011, în privința Companiei de construcții „Locuințe pentru toți” a fost intentat proces de insolvabilitate. Ceban a precizat că peste opt ani, magistrații au dispus ca municipalitatea să-i dea companiei suma de aproape 17 milioane de lei.
„Revizuirea a fost depusă, după cum am aflat prin răspunsul Procuraturii, că factorii de decizie al companiei de construcție sunt învinuiți în comiterea actelor de excrocherie precum și pentru delapidarea averii străine. Cu toate că urmărirea penală nu este finalizată și nu au fost stabilite toate circumstanțele instanțele anterioare au dispus încasarea a circa 17 milioane din contul Primăriei, fără a tine cont despre caracterul penal al acțiunilor factorilor de decizie a întreprinderii aflate în insolvabilitate”, scrie Ion Ceban.
În context, Ion Ceban a făcut un apel către autorități, în special către Ministerul Finanțelor, Președinție, Parlament, Procuratura Generala, dar și Serviciul de Informații și Securitate ca să oprească ilegalitățile care se comit și ca acest caz să fie examinat în noua componență a Guvernului.
Fluxul de știri
0