Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va fi închisă școala nr. 86 din Capitală? Primarul Ion Ceban venit cu explicații

© Sputnik / Mihai CarausȘcoală
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
O școală, trei grădinițe și alte 26 de grupe noi urmează să fie deschise în Chișinău. Despre acest lucru a anunțat edilul-șef al Capitalei în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. În contextul vehiculării unor informații controversate cu privire la posibila închidere a școlii nr. 86 din sectorul Buiucani al Capitalei, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a ținut să facă anumite precizări. Menționând că zvonurile vehiculate nu sunt adevărate, Ceban a declarat că școala respectivă urmează să fie reconstruită și să i se ofere un nou suflu.
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Podcasturi
Expert: În ce condiții ar putea fi reluat procesul de studii cu prezență fizică în școli
Potrivit primarului, în prezent se efectuează proiectul, iar după finalizarea acestuia, urmează să se demareze procesul de achiziții, apoi vor începe treptat lucrările. Ceban a menționat că se dorește ca această instituție să devină una model, iar pentru acest lucru se va depune mult efort. El a menționat anterior, într-o postare pe Facebook, că reconstrucția urmează să fie realizată cu suportul colegilor din București.
Primarul a precizat că în prezent, în această instituții școlară studiază 152 de elevi, deși capacitatea acesteia este de peste 600 de locuri și susține că, după reconstrucție, urmează să fie valorificată întreaga capacitate. Ceban a mai menționat că atunci când vor demara lucrările, elevii, dar și profesorii vor fi transferați temporar în alte instituții pentru a se putea lucra la proiect.
În cadrul ședinței, Ceban a mai spus că sunt planificat 130 de milioane de lei pentru deschiderea a încă trei grădinițe în Capitală. Două dintre acestea vor fi în sectorul Buiucani al Capitalei, iar una va fi în sectorul Râșcani.
Edilul-șef al Capitalei susține că vor fi deschise și 26 de grupe noi în mai multe instituții preșcolare din oraș. Totodată, el a precizat că peste 34 de milioane de lei sunt alocați pentru reparația capitală și extinderea a șase școli din Chișinău. În acest sens, el a venit și cu un îndemn către managerii instituțiilor.
„Acolo unde s-au dat pentru reparații, stimați conducători de grădinițe și școli, nu cumpărați și nu schimbați perdelele, dar faceți comoditate pentru ca toți copii să aibă toate cele necesare pentru a învăța la un standard ridicat. Nu puneți în devizul de cheltuieli zece calorifere, dar să schi bați doar trei, nu luați cea mai ieftină teracotă. Nu economisiți pe copii. Despre aceste încălcări cunoaștem și grupul de supraveghere, la fel, cunoaște acest lucru. Vom anunța și organele competente ca ele să facă dreptate în aceste cazuri”, a menționat Ion Ceban.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0