Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dialogul cu Rusia, o prioritate a candidatului la șefia Ministerului de Externe

© Photo : Facebook / Nicu PopescuNicu Popescu
Nicu Popescu
 - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Nicu Popescu susține că printre prioritățile sale în calitate de viitor ministru al Afacerilor Externe se numără și dezvoltarea unui dialog politic, dar și dezvoltarea relațiilor de parteneriat și cooperare cu Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Candidatul la funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a făcut publice prioritățile de politică externă ale instituției. Una dintre ele este și dezvoltarea dialogului cu Federația Rusă.
”Una dintre priorități - dezvoltarea unui dialog politic și a relațiilor de parteneriat și cooperare cu Federația Rusăbazate pe pragmatism și respect reciproc”, a precizat Popescu.
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Cine este Nicu Popescu - Candidatul propus pentru fotoliul de ministru de Externe
Candidatul la funcția de ministru de Externe și-a prezentat pe pagina sa de Facebook lista priorităților. El a mai menționat că atragerea investițiilor străine, promovarea exporturilor și companiilor moldovenești pe piețele externe, sprijinirea diasporei moldovenești la fel se numără printre prioritățile sale.
„Împreună cu colegii din Guvern și din Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vreau să îi asigurăm țării noastre o politică externă activă, consecventă, și abilă în vederea promovării și apărării intereselor noastre naționale, axată pe aducerea unor beneficii concrete cetățenilor noștri. Obiectivul meu de bază va fi promovarea unei politici externe a rezultatelor concrete”, a menționat candidatul la șefia Externelor.
Totodată, el a precizat că printre obiectivele sale sunt și dezvoltarea relațiilor cu UE, consolidarea parteneriatului strategic cu România pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, dar și aprofundarea relațiilor de bună vecinătate, cooperare și parteneriat strategic cu Ucraina, inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii comune.
Fluxul de știri
0