Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Ala Nemerenco - candidatul propus pentru fotoliul de ministru al Sănătății

© Sputnik / Miroslav RotariAla Nemerenco
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Consilierul președintelui Maia Sandu în domeniul Sănătății, Ala Nemrenco, este propusă de Natalia Gavrilița la funcția de ministrul al Sănătății în viitorul guvern. În 2019 ea a mai deținut această funcție, pe când Maia Sandu era premier.
CHIȘINĂU 3 aug - Sputnik. Ala Nemerenco este originară din satul Soloneț, raionul Soroca. După absolvirea școlii medii din orașul Fălești, ea și-a continuat studiile la Institutul de Stat de Medicină și Farmacie.
A lucrat în calitate de medic internist la Spitalul Clinic Republican, apoi a activat în cadrul fostei policlinici municipale nr.8 din Chișinău.
© Photo : Facebook / Natalia GavrilițaNatalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Din anul 2000 activează în cadrul Universității de Medicină. Totodată, ea desfășoară activitate didactico-științifică în calitate de conferențiar universitar în cadrul Școlii de Management în Sănătate Publică a Universității de Medicină. Nemerenco a făcut studii de masterat în management şi sănătate publică și studii postuniversitare de doctorat.
 Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Ultima oră: Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Din 2002 este director al IMSP Clinica Universitară de Asistenţă Medicală Primară.
În intervalul 2012-2015 a fost coordonator de proiect în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătății, Oficiul Regional pentru Europa/Biroul de țară Republica Moldova.
În 2005, Ala Nemerenco a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru pace de către Organizația elvețiană „1000 de femei pentru pace”.
Sergiu Prodan - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Cine este Sergiu Prodan - Candidatul propus pentru fotoliul de ministru al Culturii
În perioada 2015-2019, a fost consilier municipal, președinte al Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură și mass-media în Consiliul Municipal Chișinău. În 2010, a fost decorată cu Ordinul ”Gloria Muncii”.
După învestirea Maiei Sandu în calitate de președinte al țării, Nemerenco a fost numită consilierul președintelui în domeniul sănătății.
Armata Națională - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Cine este Anatolie Nosatîi, candidatul la funcția de ministru al Apărării
Precizăm că premierul desemnat, Natalia Gavrilița, a făcut publică marți lista candidaților pentru fotoliile de miniștri în viitorul Cabinet. Gavrilița a depus azi la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern. Acesta include programul de guvernare și lista membrilor noului cabinet.
Fluxul de știri
0