Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Ala Nemerenco - candidatul propus pentru fotoliul de ministru al Sănătății

© Sputnik / Miroslav RotariAla Nemerenco
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consilierul președintelui Maia Sandu în domeniul Sănătății, Ala Nemrenco, este propusă de Natalia Gavrilița la funcția de ministrul al Sănătății în viitorul guvern. În 2019 ea a mai deținut această funcție, pe când Maia Sandu era premier.
CHIȘINĂU 3 aug - Sputnik. Ala Nemerenco este originară din satul Soloneț, raionul Soroca. După absolvirea școlii medii din orașul Fălești, ea și-a continuat studiile la Institutul de Stat de Medicină și Farmacie.
A lucrat în calitate de medic internist la Spitalul Clinic Republican, apoi a activat în cadrul fostei policlinici municipale nr.8 din Chișinău.
© Photo : Facebook / Natalia GavrilițaNatalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Din anul 2000 activează în cadrul Universității de Medicină. Totodată, ea desfășoară activitate didactico-științifică în calitate de conferențiar universitar în cadrul Școlii de Management în Sănătate Publică a Universității de Medicină. Nemerenco a făcut studii de masterat în management şi sănătate publică și studii postuniversitare de doctorat.
 Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Ultima oră: Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Din 2002 este director al IMSP Clinica Universitară de Asistenţă Medicală Primară.
În intervalul 2012-2015 a fost coordonator de proiect în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătății, Oficiul Regional pentru Europa/Biroul de țară Republica Moldova.
În 2005, Ala Nemerenco a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru pace de către Organizația elvețiană „1000 de femei pentru pace”.
Sergiu Prodan - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Cine este Sergiu Prodan - Candidatul propus pentru fotoliul de ministru al Culturii
În perioada 2015-2019, a fost consilier municipal, președinte al Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură și mass-media în Consiliul Municipal Chișinău. În 2010, a fost decorată cu Ordinul ”Gloria Muncii”.
După învestirea Maiei Sandu în calitate de președinte al țării, Nemerenco a fost numită consilierul președintelui în domeniul sănătății.
Armata Națională - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Cine este Anatolie Nosatîi, candidatul la funcția de ministru al Apărării
Precizăm că premierul desemnat, Natalia Gavrilița, a făcut publică marți lista candidaților pentru fotoliile de miniștri în viitorul Cabinet. Gavrilița a depus azi la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern. Acesta include programul de guvernare și lista membrilor noului cabinet.
Fluxul de știri
0