Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Anatolie Nosatîi, candidatul la funcția de ministru al Apărării

© Sputnik / Мирослав РотарьArmata Națională
Armata Națională - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Natalia Gavrilița a prezentat marți lista candidaților la funcțiile de miniștri în cabinetul său. Printre ei este și Anatolie Nosatîi, care este propus pentru fotoliu de ministru al Apărării.
CHIŞINĂU, 3 aug - Sputnik. Anatolie Nosatîi este militar cu experiență de peste 30 de ani în Armata Națională și structuri militare internaționale. Până în 2020, a fost șeful Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale.
© Photo : Facebook / Natalia GavrilițaNatalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa guvernamentală
Anatolie Nosatîi a absolvit Institutul Militar de Arme Întrunite din Odesa și a făcut masteratul în strategii de securitate națională la Universitatea Națională de Apărare din SUA.
În perioada anilor 2014–2018, el a fost ofițer militar în cadrul Departamentului pentru operațiuni de menținere a păcii al ONU din New York. A fost șef al Statului Major în Comandamentul Forțelor de Reacție Rapidă și Comandamentul Forțelor Terestre, comandant de batalion în cadrul Institutului Militar și comandant al Batalionului 22 de menținere a păcii.
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Cine este Sergiu Litvinenco, candidatul la funcția de ministru al Justiției
Anatolie Nosatîi este decorat cu Ordinul “Credință Patriei” și “Meritul Militar”, Medalia Internațională a Organizației Națiunilor Unite pentru participarea la misiunile ONU și Medalia ”Steaua de Bronz” pentru participarea în două misiuni umanitare post-conflict din Irak.
Fluxul de știri
0